ja silti vaikeuksia saada paino putoamaan.

Hel 20. 2013

Luentojeni yhteydessä esittää joku yleisöstä tietyn kysymyksen: Mikä on vikana jos paino ei putoa tiukalla LCHF ruokavaliolla? Tapanani on vastata että vikana on se että kysyjä on yli 40 vuotias nainen.

Ei kuitenkaan ole niin että kaikki yli 40 vuotiaat naiset epäonnistuvat LCHF ruokavaliolla. Suurin osa onnistuu erittäin hyvin. Heistä joilla painon putoamainen pysähtyy pitkäksi aikaa (tasanne) toivottua aikaisemmin on yhdeksän kymmenestä yli 40 vuotiaita naisia. Todennäköisesti syynä on hormoonin, östrogeeni, väheneminen iän myötä. Mitä vähemmän östrogeeniä sitä vaikeampi saada vyötärölihavuus pysymään poissa. Kuitenkin olemassa monia muitakin mahdollisuuksia.

Jollei optimaalinen ketoosi auta niin ehdottaisin että katsot osat 8-9-10-12-13 ja sen jälkeen myös jäljellä olevat osat 15-16-17 (tulevat pian).

Lähde

osittainen käännös.