Maa 19. 2012

Milloin THL, Sydänliitto ja Diabeteslliitto aikoo tehdä saman kuin vastasyntyneet kissanpennut hetken kuluttua, AUKAISTA SILMÄNSÄ?

Artikkeli

Osittainen käännös:

Meillä, lääkäreillä on itsetunto joka tekee vaikeaksi tunnustaa sen että olemme olleet väärässä.

Nyt on asia näin. Myönnän mielelläni että olen ollut väärässä. Minulla on 25 vuoden kokemus sydänkirurgina ja olen suorittanut yli 5000 avointa sydänleikkausta. Nyt on aika tunnustaa mikä on pielessä lääkinnässä ja lääketietellisessä faktassa.

Minua pommitettiin, kuten muitakin tunnettuja lääkäreitä, koulutukseni aikana tieteellisellä kirjallisuudella. Osallistuimme koulutusseminaareihin ja asiantuntijoina väitimme päättäväisesti että sydänsairauksien syynä on yksinkertaisesti kohonneet kolesteroliarvot.

Ainut hyväksyttävä hoitomuoto oli käsittely kolesterolia alentavilla lääkkeillä ja vähärasvainen ruokavalio. Vähärasvaisen ruokavalion tarkoituksena oli alentaa kolesterolia ja siten estää sydänsairauksia, luonnollista meidän mielestämme. Poikkeaminen tästä oli harhaoppeja ja potilaan väärin hoitoa.

Se ei toimi!

Nykyiset suositukset eivät ole enää tieteellisesti eivätkä moraalisesti puolustettavissa. Se että muutama vuosi sitten huomattiin että tulehdus suonen seinämässä on todellinen syy sydänsairauksiin johtaa vähitelleen paradigmin muutoksen koskien sitä miten sydänsairauiksia ja muita kroonisia sairauksia tulee hoitaa.

Nykyiset, kauan voimassa olleet suositukset ovat johtaneet liikalihavus- ja diabetesepidemiaan jonka seuraukset historiallisesti ylittävät kaikki ihmiskuntaa kohdanneet epidemiat ihmisten kärsimysten, kuolemantuottamusten ja taloudellisten seurausten kohdalla.

Kuka järkevä ihminen alistaisi itsensä tietoisesti ja toistuvasti elintarvikkeista tai muista aineista, joiden tiedetäään aiheuttavan terveysvaaran, haitoille? Tupakoitsijat mahdollisesti, mutta he ovat tietoisia vaarasta.

Loput meistä ovat pelkästään seurannnet viranomaisten suosituksia ravinnon joka sisältää vähän rasvaa ja runsasti monityydytettyä rasvaa ja hiilihydraatteja kohdalla, tietämättä että niin vahingoitamme verisuoniamme. Nämä vauriot aiheuttavat kroonisia tulehduksia jotka johtavat sydänsairauksiin, diabetekseen ja liikalihavuuteen

Sallikaa minun toistaa tämä: Vauriot ja tulehdukset verisuonistossamme aiheuttaa vähärasvainen ravinto jota meille on suositeltu vuositolkulla.

Suurin syy krooniseen tulehdukseen? Se on yksinkertaisesti suuret määrät pitkälle jalostetuttuja hiilihydraatteja (sokeri, jauhot ja niistä valmistetut tuotteet) ja suuret määrät omega6:sta sisältävien kasvisöljyjen, kuten maissi-, soija-, ja auringonkukkaöljy, joita löytyy monissa jalostetuissa elintarvikkeissa, käyttäminen.

Kuvitteleppa, että kerta kerran jälkeen hankaat ihoasi erittäin karkealla harjalla kunnes se alkaa vuotamaan verta. Tee tämä useaan kertaan päivässä viiden vuoden ajan. Jos kestät moisen kidutuksen niin niin saisit aikaan turvonneen, tulehtuneen alueen joka koko ajan vain pahenisi. Kuvitelma antaa hyvän kuvan siitä tulehduksen kehityksestä mitä tapahtuu kehossasi juuri nyt.

Kun syöt makean vehnäpullan reagoi kehosi aivan kuin kimppuusi olisi käynyt vihollinen ja joka julistaa sodan. Elintarvikkeet jotka sisältävät suuria määriä sokeria, hiilihydraattia tai joihin on käytetty säilyvyyden parantamiseksi omega6 öljyjä ovat olleet amerikkalaisen elintarviketeollisuuden tukipilareita kuusi vuosikymmentä. Nämä elintarvikkeet ovat myrkyttäneet vähitellen kaikki.

Kuinka sitten tavallisen pullan syöminen aiheuttaa tulehduksia jotka tekevät sinut sairaaksi?

Kun syömme hiilihydraatteja, kuten sokeria, nousee verensokeri nopeasti. Kehomme vastaa erittämällä insuliinia jonka tehtävänä on kuljettaa sokeri soluihimme jossa se varastoituu energiana. Jos solu on jo täynnä eikä tarvitse glukoosia niin solu ei ota sitä vastaan, verensokerisi nousee, enemmän insuliinia erittyy ja glukoosi varastoituu kehoosi rasvana.

Mitä tekemistä yllämainitulla on tulehduksen kanssa?

Ylimääräiset sokerimlekyylit takertuvat eri proteiineihin jotka vuorostaan vahingoittavat suonen seinämää. Nämä toisuvat vauriot suonen seinämässä aiheuttavat tulehduksen. Kun verensokerisi kohoaa kokealle useamman kerran päivässä, joka päivä, niin vaikutus on sama kuin hankaisit suonen herkkää seinämää hiekkapaperilla.

Voin vakuuttaa sinulle että tämä ei ole kuvittelua. Olen itse nähnyt 5000 potilaan kohdalla 25 vuoden aikana. Se mikä heille oli yhteistä oli tulehdus suonissa.

Palataanpa takaisin siihen hyvä makuiseen pullaan. Monet leivonnaiset eivät sisällä pelkästään sokeria vaan myös monia omega6 öljyjä, esimerkiksi soijaöljyä. Chipsit ja pommes frites tihkuvat soijaöljyä ja teollisesti valmistetut elintarvikkeet sisältävät omega6 öljyjä säilyvyyden parantamiseksi. Vaikka omega6 onkin meille tarpeellinen niin oikea omega6:n ja omega3:n suhde on terveydellemme erittäin tärkeä.

Nykyinen amerikkalainen ravinto on aiheuttanut erittäin vakavan epätasapainon omega6:n ja omega3:n suhteen. Suhde vaihtelee 15:1-30:1, omega6:en hyväksi. 3.1 olisi optimaalinen ja terveellinen.

Asiaa ei paranna yhtään se että syömällä näitä elintarvikkeita saat ylikuormitetut rasvasolut jotka erittävät suuria määriä tulöehdusta aiheuttavia kemikaaleja jotka vuorostaan edelleen pahentavat vaurioita joita korkea verensokeri aiheuttaa.

Prosessi joka alkoi siitä makeasta pullasta muodostuu pidemmällä tähtäimella pahaksi tulehduskierteeksi joka aiheuttaa sydänsairauksia, diabetesta ja lopulta Alzheimerin tautia.

On olemassa vain yksi tapa vähentää tulehduksia ja se on paluu elintarvikkeisiin jotka ovat luonnollisessa tilassaan. Jos haluat rakentaa lihaksia, syö enemmän proteiinia.

Eläinkunnan rasvat sisältävät vähemmän kuin 20% omega6:tta ja todennäköisyys että ne aiheuttaisivat tulehduksia on huomattavasti pienempi kuin käyttäessäsi terveellisiksi mainostettuja monityydytettyjä rasvoja sisältäviä öljyjä. Unohda ”tiede” jota sinulle on tolkutettu vuosikymmenien ajan. Tieteellinen perusta sille että tyydytetty rasva aiheuttaa sydänsairauksian on olematon. Myös väite siitä että tyydytetty rasva kohottaa kolesterolia on tieteellisiltä perusteluiltaan erittäin heikolla pohjalla. Koska tänään tiedämme että kolesteroli ei aiheuta sydänsairauksia on väite tyydytetyn rasvan epäterveellisyydestä absurdi.

Nykyinen sairaanhoito on tehnyt kauhistuttavan erehdyksen suositellessaan ihmisille tyydytetyn rasvan välttämistä ja suuren omega6:rasvahappoa sisältävän ravinnon suosimista. Seurauksen on nykyinen suonistotulehdusepidemia joka johtaa sydänsairauksiin ja muihin hitaasti tappaviin sairauksiin.

Se mitä voit tehdä tilanteen parantamiseksi on valita luonnollisia elintarvikkeita joita isoäitisi käytti, ei niitä joita äitisi alkoi käyttää kun kauppojen hyllyihin ilmestyi valmisruokia. Poistamalla ravinnostasi tulehduksia aiheuttavat elintarvikkeet ja valitsemalla tuoreita, prosessoimattomia, ravintoa sisältäviä elintarvikkeita voit ehkäistä ja parantaa ne vuosien aikana tyypillistä amerikkalaista ruokaa syömällä aiheuttamasi vauriot.

Vertaa:

Sydänliitto

linkki1

linkki2