Mitkä VHH-välipalat ovat hyviä? Sääntö on yksinkertainen:Paras VHH-välipala on se minkä jätät syömättä. Aivan oikein. VHH ruokavaliolla, jos teet sen oikein, ei tarvita välipaloja koska syömäsi ruoka pitää sinut kylläisenä. Jos ei niin lisää enemmän terveellistä rasvaa ateriaasi.

Voita
Täysrasvaista kermaa
Oliiviöljyä
Lihaa (älä leikkaa pois rasvaa)
Rasvaista kalaa
Pekonia (Osta siansivua kaupasta ja siivuta itse pakkaseen)
Munia
Kookosöljyä jne.

Kun nyt ylläoleva on selvillä niin jokainenhan napostelee jotain joskus. Alta löydät parhaat vaihtoehdot ja opit välttämään joitakin tavallisia ansoja.

Helppoa

Luvut koskevat liukenevia hiilihydraatteja, kuituja ei ole laskettu
mukaan.Esimerkkinä: 100gr juustoa sisältää 2gr liukenevaa hiilihydraatia)

Kananmunat ovat mainiota VHH ruokaa. Pidä aina kovaksi keitettyjä kananmunia jääkaapissa. Lisää mielellään aitoa majoneesia js haluat.Pähkinät ovat suosittua VHH välipalaa. Varovasti, sillä eri pähkinöiden hh-pitoisuus vaihtelee paljon.

Lisää

Kasvistikut ja dippikastike

Kasvistikut: Suhteellisen vähähiilihydraattia, paitsi porkkana jossa hieman runsaammin.

Lisää

Dippikastikkeet: Kermajuustoista, aidosta majoneesista (rasva80%), makeuttamattomasta jugurtista ja oliiviöljystä sopivasti maustamalla saat erilaisia vaihtoehtoja.

Marjat ja kerma

Marjoja voitaneen kutsua VHH makeisiksi. Mikäli olet tiukalla LCHF ruokavaliolla niin käytä harvoin ja pieniä määriä. Mieluiten täysrasvaisesta kermasta tehdyn kermavaahdon kera. Mustikassa on eniten hiilihydraatia.

Lisää

Täysrasvainen vispikerma: Unohda kaikki vähärasvaiset fuskauskermat. Täysrasvainen vispikerma, 40% rasvaa ja tietenkin ilman sokeria koska kerman luontainen makeus riittää kunhan totut siihen. Vispaa kermavaahdoksi ja nauti marjojen kera. Erittäin hyvää mutta älä syö nälkäisenä koska vaarana on että menee liikaa.

Suklaa

Liukenevat hiilihydraatit gr/100gr suklaata

Suklaa ei ole LCHF elintarvike. Kuitenkin, soit silloin tällöin, jopa tiukalla lCHF ruokavaliolla, syödä pari ohutta ruutua suklaata jossa on korkea (70%+) kaakaopitoisuus. Vapaamielisellä LCHF ruokavaliolla tietenkin hieman useammin.Pieni ruutu (10gr tai vähemmän) 86% suklaata sisältää noin 2gr hiilihydraatia.Jos sen sijaan syöt 70% suklaata niin saat itseesi noin 3.5gr hiilihydraatia.Tavallinen suklaa sisältää noin 6gr hiilihydraattia samassa määrässä joten se ei ole mikään vaihtoehto.

Pari vaihtoehtoa

Beef Jerky (kuivattu liha): Huomaa että melkein kaikissa valmiina ostettavissa on runsaasti lisättyä sokeria, hiilihydraati noin 9gr/100gr tuotetta. Paras vaihtoehto on kuivata liha itse.Pork rinds (öljyssä keitettuä sianpintaa, ilman nahkaa tai nahan kanssa. Tanskalainen kansallisherkku. Vaikea löytää Suomesta). Erittäin hyvä vaihtoehto perunalastujen sijasta.

Tavallisia virheitä


Caffe Latte: Sisältää runsaasti maitoa. Maidossa on noin 5gr hiilihydraattia (maitosokeria)/100gr. Juo tavallista kahvia mustana tai lisää siihen hieman maitoa tai kermaa.

Juice ja esim. vitamiinijuomat: Vältä, täynnä sokeria.
Hedelmät: Hedelmät ovat karamellejä luonnosta ja sisältävät runsaasti sokeria. Ei tietenkään niin huono vaihtoehto kuin juice muttajos olet tiukalla LCHF ruokavaliolla niin pysy erossa niin paljon kuin mahdollista. Vapaamielisellä LCHF ruokavaliolla voit syödä hedelmää silloin tällöin. Banaani ja viinirypäleet ovat pahimmat vaihtoehdot.
Cashew pähkinät: Sisältävät runsaasti hiilihydraatia verrattuna muihin pähkinöihin.

Lisää

Todella huonot vaihtoehdot

Nänä vaihtoehdot ovat tietenkin täysi katstrofi LCHF ruokavaliolla. Täynnä raffinoituja hiilihydraateja ja sokeria. Jätä väliin.
Älä mene ansaan “vähähiilihydraattisten” suklaiden, leivonnaisten jne. kanssa. Ne ovat täynnä sokerialkoholeja ja keinomausteita jotka nostavat verensokeria, vaikeuttavat laihduttamista ja pitävät yllä makeanhimoasi. Tee valintasi sivun yläosasta. Reseptejä jotka sopivat LCHF ruokavaliolla löytyy vaikka kuinka paljon.

Veijon lisäys:

Blogistani löydät reseptejä täältä

lähde

Kiitos kostdoktorn