Lausunto tulee kolmelta sydänlääkäriltä uusimmassa kirjoituksessa jossa he myös viittaavat vakuuttaviin todisteisiin:

BJSM

Sen sijaan että olisimme huolissamme tyydyttyneestä rasvasta ja kolesterolista neuvovat sydänlääkärit meitä syömään “oikeaa ruokaa” (esim. runsasrasvainen välimerenruokavalio), lopettamaan tupakoinnin, välttämään stressiä ja liikkumaan säännöllisesti.

Alla dr Aseem Malhotra:n ja hänen kolleegoidensa sanoma tiivistettynä:

“On korkea aika tarkastaa näkökanta terveyssanomasta koskien sydän- ja verisuomisairauksien ehkäisemisestä ja hoidosta. On aika siirtää historiaan suositus verenrasvojen mittaamisesta ja kehoitus vältellä tyydyttynyttä rasvaa.

Sydän- ja verisuonisairauksissa on kysysymys tulehdusperäisestä sairaudesta ja tilanne paranee huomattavasti kävelemällä 22 minuuttia päivässä ja syömällä aitoa ruokaa.”

Mediassa kirjoituksesta nousi myrsky. Jotkut kritisoivat mutta monet antavat tukensa:

Katso lähteestä.

Kommenntti kostdoktorn:ilta:

“Jos minulta kysytään niin todennäköistä on että asiantuntijat ovat oikeassa. On ehdottomasti aika lopettaa tyydyttyneeseen rasvaan ja LDN-kolersteeroliin tuijottaminen koska yhteyttä sydänsairauksiin ei joko löydy tai sitten ne ovat erottäin heikot. Jos jäät nälkäiseksi syötyäsi vähärasvaista ruokaa ja se saa sinut syömään enemmän sokereria ja raffinoituja hiilihydraatteja (niinkuin usein tapahtuu) tulee tilanteesta vahingollinen.

Monet asiantuntijat tukevat edelleen jo vanhentunutta käsitystä jossa pelätään tyydyttynyttä rasvaa. On korkea aikaa muuttaa se käsitys. Rasva on ystäväsi.

lähde