Hel 20. 2011Jotkut yrittävät vielä tänääkin, kun Atkin diettii on tieteellisesti todettu vaarattomaksi, levittää huhua siitä että Atkins kuoli sydänhalvaukseen epäterveellisen ravintonsa takia. Ei pidä paikkaansa, sen kummemin kuin sekään että hän olisi ollut lihava kuollessaan.

Atkinsin kuolintodistus:

http://www.thesmokinggun.com/file/mayor-bloombergs-atkins-diet-death-quips

Atkinsin lesken lausunto huhujen johdosta:

http://usatoday30.usatoday.com/news/health/2004-02-10-atkins-statements_x.htm
Oliko Atkins lihava? :

“Was Atkins Overweight?

William Leith, an writer who interviewed him around the time of his cardiac arrest stated that “he looks to be just under 6 feet tall and around 200 lbs – not skinny, not thin, but definitely not fat.” A report from Atkins Nutritionals states that he played tennis competitively and that his weight was frequently checked, and in the years before his death was below 195, and six feet tall. And a medical report at the time of his admission to the hospital, which was later made public by his widow, states that he was 195 lbs on admission to the hospital.”

180 cm pituutta ja painoa alle 87kg. Liian lihava??