Kes 15. 2011

KUMMALLINEN JUTTU.

Tässä rupeaa olemaan samanlainen tunne kuin mehiläisellä jonka joidenkin mukaan ei pitäisi pystyä lentämää mutta lentelee siitä huolimatta.

Diabeetikonkin pitäisi virallisen tahon mukaan ahtaa itseensä sokeria ja hiilihydraatteja jotta lääkeyhtiöt voisivat hyvin ja muistaisivat joka mutkassa.

Minä nyt vaan olen tehnyt täysin päinvastoin ja lento sujuu paremmin ja paremmin, mehiläismäinen olo.

Jos lukijaa ihmetyttää tämänkertainen purkaukseni niin katsotaanpa tilannett nyt noin 2,5 vuoden melko tiukan LCHF/VHH ruokavalion vaikutuksista.

Kaikki alkoi tästä:

Kiinnostukseni LCHF ruokavalioon heräsi kun sain diagnoosin Diabetes2. En ole ikinä pitänyt lääkkeiden ehkä tarpeettomasta syömisestä ja aloin etsiä vaihtoehtoa verkosta. Löysin Annika Dahlqvistin sivun ja voin sanoa näin jälkeenpäin että onneksi en sattunut sivulle missä hän kuvaa ruokavalion laihdutushyötyjä, sillä silloin olisin jatkanut matkaa. Laihdutustulokset mitä LCHF ruokavaliolla on saatu aikaan olisivat saaneet minut ajattelemaan että kysymys on taas jostain humpuukista. Tänään tiedän paremmin. Nyt olen erittäin tyytyväinen että tutustuin tarkemmin hänen sivuunsa. Kaikki on kohdallani pitänyt paikkansa. Painoni putosi yli 30kg 7 kuukaudessa ja veren sokeriarvot asettuivat normaaleiksi. Lääkärintarkistukset näiden kahden vuoden aikana kertovat että kaikki on OK. Olen täysin ilman lääkitystä.

Ruokavalion vaikutukset olivat todella nopeat. Kostdoktorn:in sivulta löytyy omaa tapaustani vastaava diagrammi:

http://www.kostdoktorn.se/wp-content/2008/12/kitabugraf.jpg

Oma ajatukseni oli samaan aikaan, koska hyvin pian ymmärsin kuinka hyvin LCHF ruokavalio kohdallani toimii, kokeilla mitä tapahtuu jos systeemi saa levätä kunnolla.

Alkuvaiheen ihmettelyn jälkeen on tilanne kehittynyt koko ajan vain paremmaksi ja nyt on kysymys siitä onko syytä alkaa luottamaan kahdeksan ruotsalaisen tutkijan ja lääkärin väitteeseen ”LCHF ruokavalio parantaa diabetes2:sen.”

http://www.dn.se/debatt/sa-blir-aldersdiabetiker-friska-utan-medicinering

Missä ollaan minun tapauksessani tänään?

Kuten sanottua tulokset kohdallani tähän asti ovat niin vakuuttavat että en ole malttanut olla kokeilematta eri asioita omalla elimistölläni. Tietenkin olen koko ajan mitannut riittävän tiheään pitääkseni itseni tilanteen tasalla, ensimmäiset kuukaudet 9-10 mittausta päivässä.

Nyt testaamiseen on sisältynyt eri ruokatarvikkeita jotka aikaisemmin saivat verensokerini hyppäämään todella ylös ja tulokset ovat oleet niin vaikuttavia että lopulta tein täysipainoisen sokerirasituskokeen. Tulos oli vielä enemmän yllättävä:

http://lchf3356.blogit.fi/diabeteksesta/diabeetikon-keittokirja-1917/lchf-ruokavalion-vaikutuksesta-diabeeteksessa/diabeetikko-d2-oireettomaksi-lchf-ruokavaliolla/veijon-oma-sokerirasitustesti/

Tuorein testi on eiliseltä päivältä (2011-06-14). Aamulla ja päivällä söin kananmunaa ja pekonia mutta ilalla panin “ranttaliksi”.

3 grillimakkaraa, noin 2kg vesimeloonia ja sitten myöhään illalla pienikokoinen pullapitko.

Mitä tapahtui veren sokeriarvoille? Makkaroiden ja vesimeloonin jälkeen (2 tuntia) näytti mittari 6,7 mmol. Kello 23:00 söin sen pullan ja kun mittasin aamulla 05:50 oli tulos 5,8mmol.

Kaikesta tästä huolimatta en tunne mitään halua palata aikaisempaan terveyteni pilanneeseen viralliseen ruokavalioon margariineineen ja kevyttuotteineen. En näe mitään syytä alkaa syödä kemikaaleja ja kantamaan kotiini pelkästään elintarvike- ja lääketeollisuutta kannattavia tuotteita. Päätös on erittäin helppo mm. Seuraavista syistä:

Ruoka jota syön LCHF ruokavaliolla on erittäin hyvää ja pitää painoni kurissa ja minut kylläisenä.

LCHF ruokavaliosta ei löytynyt mitään haittoja Ruotsin Sosiaalihallituksen 2-vuotisessa tutkimuksessa.

LCHF on tieteeseen ja käytännön kokemukseen perustuva hoitomuoto D2:ssa ja painonhallinnassa (Ruotsin Sosiaalihallitus).

Diabetesliitto ei suostu perustelemaan käypähoitooohjeitaan millään tavalla

THL ei pysty nostaman esille ensimmäistäkään heidän suosituksiaan vastaavaa tieteellistä tutkimusta.

Alan asiantuntijat, dietistit ja muut ravintoneuvojat,lallistetut ja laittomat, laulavat yllämainittujen organisaatioiden säveltämiä lauluja joista ravintokysymyksissä on yhtä paljon hyötyä kuin ”Rumarillumareistä, kellä tuuria on kellä ei”.

Loppukaneettina suosittelen lämpimästi yllämainittujen Virallista ravintosuositusta kannattavien järjestöjen edustajille kaksinkertaista annosta peräpukamalääkkeitä, suun kautta nautittuna, koska nätisti sanottuna uskoisin paskan puhumisessa olevan sen vaaran että pukamat kehittyy turpavärkin tienoille.

Hyvää kesänjatkoa kaikille.