Huh 16. 2011

Tällä kertaa artikkeli diabeteslääkäriltä jota kenekään on turha tulla väittämään LCHF/VHH fanaatikoksi.

Aikaansa seuraava diabeteslääkäri ja hänen mielipiteensä.

Aikaa heittää turhat uskot ja luulot roskakoppaan .

Vähähiilihydraattinen ruokavalio koetetaan monesti selittää muotiilmiöksi ruokavalioiden sakeassa joukossa. Ruotsin Elintarvikelaitoksen professori koetti selitellä samalla linjalla arvostellessaan kostdoktorn:in kirjaa ”Ruokavallankumous” (suomenkielinen versio pian).

Kun on lukenut kaikki päättömät väitökset asiasta niin on suorastaan vapauttavaa lukea viimeisin numero senaste numret av Current Diabetes Report:ista. Lehti kirjoittaa viimeisimmästä tutkimustiedosta diabeteksen kohdalla. Teemana huhhtikuun numerossa on diabetes ja ravinto josta löytyy viisi loistava review artikkelia jotka kertovat seuraavaa:

1. Nonsurgical Diabetes Weight Management: Be Prepared for Sustainable and Practical Interventions. Ruokavalio muutos on hyvästä yleensä mutta VHH-ruokavaliolla on myönteinen vaikutus sydän- ja verisuonisairauksissa 2 vuoden näkemyksellä.

2. Nutrition Therapy and the Management of Obesity and Diabetes: An Update. Joslin:in diabeteskeskus on muuttanut suosituksiaan . Vähemmän hiilihydraatteja (40%), korkeampi osuus rasvaa ja proteiineja. Ei mitään mullistavaa mutta muutos suuntaan joka on näyttänyt toimivan käytännössä.

3. Protein Content in Diabetes Nutrition Plan. Korkeampi määrä proteiinina ei ole vaarallinen diabeetikolle jos mumuaiset on terveet vaan parantaa verensokerin hallintaa. Paremmat veren rasvaarvot ja painon putoaminen kylläisyyden tunteen kautta.

4. Glycemic Index and Glycemic Load of Carbohydrates in the Diabetes Diet. GI-käsite tarkasteltavana. Matala GI voi ehkäistä diabetesta ja parantaa veren sokeriarvojen hallintaa sekä tyyppi 1 etä tyyppi 2 diabeetikoilla. Valitettavasti tutkimusten määrä G1 ja painonhallinnan kohdalla on vähäinen.

5. Viimeinen artikkeli on paras: Fad Diets in the Treatment of Diabetes joka taidokkaasti tappaa suuren määrä ennakkoluuloja VHH ruokavaliosta. Moderni tiede antaa vahvan tuen VHH ruokavaliolle. Ruokavalio mitä todella voidaan kutsua muotiilmiöksi tieteelliseltä pohjalta on nykyinen vähärasvainen ruokavalio Jo 70-luvulla kun USA:ssa luovuttiin VHH-ruokavaliosta diabeetikoille ja aloitettiin massiivinen kampanja rasvaa vastaan ja kolesteroolin vaarasta oli perusteet sille todella heikot. Voi katsoa Youtube filmin missä senaatori McGovern saatuaan kysymyksen: ”Eikö olisi asiallista odottaa kunne saamme todisteet vähärasvaisen ruokavalion eduista?” vastaa ”Meillä ei ole varaa odottaa kaikkia viimeisimpiä todisteita asiassa”. Olkoon McGovern edustajana sille ylimieliselle mielipiteelle siitä mikä siitä lähtien on ohjannut ravintoohjeitamme joita hyvin harva tutkija tukee.

VHH-ruokavalio seuraa paremmin todellisuutta kuin vähärasvainen. Parempi teho glygokemisessä hallinnassa. Parempi teho painonhallinnassa.

VHH ei ole muotidieetti, se on ruokavalio jolla on modernin tutkimuksen täysi tuki.

http://diabetesdoc.bloggsida.se/kost/mode-diet-eller-modern-vetenskap