Huh 11. 2011

Kansa alkaa tietää paremmin kuin suurin osa lääkäreistä ja diabeteshoitajista että nykyiset viralliset ravintosuositukset ja kehoitukset kevyttuotteiden ja margariinien käyttöön ovat päin seiniä.

Noin kaksi vuotta vanha artikkeli sanomalehdessä Ruotsissa joka kuvaa hyvin sen aikaisen tilanteen normaali-pulliaisen ajatuksissa. Siitä on tänää tultu pitkä matka eteenpäin.—————————————————————————

Tapasin äskettäin vanha ystävän. Vuosien taistelun jälkeen lihavuutta vastan syömällä vähärasvaisia ruokia hän oli hieman yli vuosi sitten oli niin lihava ja niin huonossa kunnossa, että hänen oli pakko hakea terveydenhoitoa. Kaikki arvot osoittautuvat katastrofaalisen huonoiksi!

Sitten hän päätti, että hän ainakin nauttisi elämästä sen lyhyen ajan mikä oli jäljellä syömällä rasvaista ruokaa josta hän piti. Hän alkoi syödä voita, kermaa, sianlihaa, kananmunia ja muuta mistä elintarvikevikevirasto ja useimmat lääkärit varoittaa.

Minä ja vaimoni aloimme syödä samalla tavalla pari viikkoa sitten. Jätämme nyt sosiaalihallituksen suositukset omaan arvoonsa Perunat, riisi,leipä ja pasta sai jäädä. Sen sijaan mässäillään lihan ja sianlihan, munien, kalan, voin ja kerman kanssa, samoin rasvaisilla kastikkeilla. Tosi hyvää ruokaa. Tietysti olimme varautuneet vahingollisiin haittavaikutuksiin. Paino on pudonnut, maha toimii täydellisesti,kynnet ovat tulleet kovemmiksi eivätkä halkeile enää, tukka paksummaksi ja nukumme hyvin. Vaimoni pystyy yhtääkkiä taivuttamaan sormensa kämmeeneen mitä hän ei ole pystynyt tekemään vuosiin ja minun korvennus on kadonnut. Mutta hyvän ruoan takia olemme valmiita sietämään nämä kärsimykset jotka johtuvat ahmimisestamme.

Miten sitten kävi ystävälleni? Vähemmän kuin vuoden jälkeen hänen painonsa oli pudonnut 35kg ja hänen lääkärinsä joutui toteamaan ”jätkä, sinulla on koetulokset kuin 20 vuotiaalla.

Mitä ikinä teettekin niin älkää kuunnelko Annika Dalhlqvistia tai muita, jotka puolustavat hänen ajatuksiaan (nk. LCHF-ruokavalio – runsaasti rasvaa ja vähän hiilihydraatteja), vaan jatkakaa vähärasvaisen ruoan syömistä kuten viranomaiset suosittelee. Muuten voi käydä niinkuin kaverilleni. Sitäpaitsi jos seuraatte hänen suosituksiaan on olemassa riski että ette ikinä saa diabetesta tai sydänsairauksia. Pelkkä ajatus kauhistuttaa !

Lisäksi on olemassa joitakin viitteitä siitä, että vähärasvaisen ruokavalio (viranomaiset suosittelee myös lapsille) on tuloksena mukavia muksuja – keskittymishäiriöitä, aggressivisuutta, adhd ja muita mukavia neuropsykologisia ongelmia.

On tietysti varmempi seurata viranomaisten neuvoja ja suosituksia. Jos me kaikki alkaisimme syömään rasvaisempaa ruokaa niin saattaisi lihavuus- ja diabetesepidemia pysähtyä ja mitäs siitä tulisi. Mitä me tekisimme kaikilla verorahoilla jotka nyt käytetään diabeteshoitoon, eri tyyppisiin sydän ja verisuoni leikkauksiin ja lihavuuden hoitamiseen leikkauksilla. Olisi ehkä pakko käyttää ne varat riittävän henkilökunnan palkkamiseen kouluihin ja ja sairaaloihin ehkä jopa vanhusten hoitoon niin että henkilökunnalla olisi aikaa kanssakäymiseen ja jopa vanhusten ulos viemiseen.

Ei , sitä ei saa tapahtua. Jatketaan kevytmargariinien ja kevytmaidon syömistä ja vältetään luonnollisia rasvoja kuten voita ja sianlihaa.

Sven Erik Nordin

http://kolhydrater.ifokus.se/Articles/Read.aspx?MessageId=a3d78f82-ae53-4e45-a3c3-75f1fd933dad&GroupType=Se.iFokus.Community.Board.ForumGrouphttp://kolhydrater.ifokus.se/Articles/Read.aspx?MessageId=a3d78f82-ae53-4e45-a3c3-75f1fd933dad&GroupType=Se.iFokus.Community.Board.ForumGroup