Tou 11. 2011

Yhä useampi hiilihydraatteja kammoksuva suomalainen on jättänyt leivän kokonaan pois ruokavaliostaan.

Tieto leviää luulojen sijaan ja kansa ei ole tyhmää eikä enää nykyisin taluteltavissa virallisen tahon syvällä kurkkuäänellä lausahtamilla perättömillä väitteillä..

Näitä voit syödä huoletta (vai voitko?)

SYÖ HUOLETTA NÄITÄ:

– Täysjyväleipä Ei aina niinkään täysjyvää, hiilihydraatteja.

– Kuitupitoiset puurot, hiilihydraatteja

– Tumma riisi ja pasta, hiilihydraatteja

– Linssit, , hiilihydraatteja

– Pavut, hiilihydraatteja

– Marjat, rajusti hiilihydraatteja

– Hedelmät, rajusti hiilihydraatteja

– Kasvikset, maanpinnan alla kasvavat sisältävät tärkkelystä

– Rasvattomat ja maustamattomat maitotuotteet, tarpeettoman rasvan pelon tuotteita, ei tarpeellisia

– Liha, kana, kala ja kananmunat, tulihan se sieltä.

Yksi kymmenestä oikein. Neuvot samalta laillistetulta ravintoterapeutilta(?) Hyvä tulos laillistetulta dietistiltä. Kuuluko ammatin kuvaan? Verrattavissa laillistettuun dietistiin diabetespuolella joka kertoi diabeetikolle kuinka 2-kiloa banaania on paras jakaa päivälle!!

http://lchf3356.blogit.fi/diabeteksesta/

http://lchf3356.blogit.fi/kuitumyytteja/

Elimistön polttoainetta

Hiilihydraatit ovat elimistön polttoainetta ja siksi noin puolet energiastamme pitäisi suositusten mukaan tulla hiilihydraateista. Elimistön hiilihydraattivarastot ovat pienet, joten hiilihydraattipitoisia ruokia tulee syödä säännöllisesti varastojen täydentämiseksi.

Mihin ne suositukset perustuu? Eikö laillistetun ravintoterapeutin pitäisi tietää että viralliselle ravintosuositukselle ei löydy mitään tieteellisiä perusteita?

Sokerit ja tärkkelys ovat hiilihydraatteja, jotka toimivat nopeina energianlähteitä ja nostavat verensokeria nopeasti. Kuidut ovat myös hiilihydraatteja, mutta ne eivät imeydy eivätkä nosta verensokeria. Kuiduilla on kuitenkin monia edullisia vaikutuksia terveyteemme.

”Sokerit ja tärkkelys ovat hiilihydraatteja, jotka toimivat nopeina energianlähteitä ja nostavat verensokeria nopeasti”

Meneekö tieto perille diabeetikollekkin vai lipsahtiko muuten vaan? Tärkkelystä on kaikissa maanpinnan alapuolella kasvavissa vihanneksissa. Lailistettu ravintoterapeutti muistanee kertoa diabeetikoille että heidän on syytä välttää niitä. Ai niin, ne kuidut.

Missähän se kuitujen terveellisyys on todettu ja todistettu. Erikoisesti VHH ruokavaliolla olevalle on erittäin vaikea löytää niitä etuja jollei nyt halua olla luokan pelle ja päästellä kaasuja vatsastaan silloin kun ei vatsanväänteiden takia ole poissa koulusta.

Totta kai hiilihydraatti on polttoainetta mutta rasva käy siihen tarkoitukseen aivan yhtä hyvin ja aiheuttamatta verensokerin ja insuliinin nousua josta seurauksena tänään on näkyvissä diabetes- ja ylipainoaalto.

MUISTA

Huonot hiilihydraatit = sokeri ja valkoiset jauhot

Hiilihydraatti itsessään ei ole hyvä tai huono, vaan elintarvike, jossa sitä on. Huonon hiilihydraattilähteen tunnistaa siitä, että hiilihydraatti imeytyy siitä nopeasti ja siinä on niukasti kuitua, vitamiineja, kivennäisaineita, hivenaineita ja muita terveydelle tärkeitä yhdisteitä.

Huonoja hiilihydraattilähteitä ovat etenkin sokeripitoiset ja valkoista viljaa runsaasti sisältävät tuotteet. Hiilihydraattien teollinen käsittely lisää niiden verensokeriarvoa. Myös niiden kuitujen laatu vaikuttaa verensokeriarvoon.

Hiilihydraatti on hiilihydraatti. Laillistettu ravintoterapeutti muistaa varmaan painottaa asiaa erikoisesti diabeetikolle ja ylipainoisille.

LUE MYÖS

Ryhmäliikuntaohjaaja: Ilman hiilareita ei jaksa liikkua

Hiilihydraattien pois jättäminen on turhaa, sillä kuitupitoinen täysjyväleipä on kohtuudella nautittuna hyvä hiilihydraatin lähde. Se huolehtii vatsan toiminnassa ja pitää verensokerin tasaisena.

Ryhmäliikuntaohjaaja, moniko ryhmässäsi on voittanut esim. olympiakultamitalin??

Leipätiedotuksen teettämän (!) tuoreen tutkimuksen mukaan leivän ohella myös peruna on kärsinyt viime aikoina inflaatiosta. Leipää vältellään jopa enemmän kuin karkkeja, joiden syöntiä on vähennetty vasta toiseksi eniten.

Laillistettu ravitsemusterapeutti Raisa Valve pitää ilmiötä kiinnostavana. Kokonaisuudessaan se, että ihmiset ovat aiempaa kiinnostuneempia ruokailuistaan, on hyvä asia. Ilmiön esiin nostavat ääripäät, kuten hiilihydraattien vältteleminen, sen sijaan eivät, Valve huomauttaa.

Ääripään ilmiöiksi kutsuu laillistettu ravitsemusterapeutti ruokavaliota joka kaikissa testeissä on terveyden kannalt todettu terveellisemmäksi kuin vähärasvainen, virallinen suositus. Paremmat kolesteroliarvot, paremmat verenpainearvot ja paremmin toimiva painonhallinta. Diabeetikon kohdalla on kai edes turha kertoa kuinka mitääntekemätön virallisen tahon suositus, joka johtaa vaan nousevaan lääkintäkieteeseen, on. Asianhan totesi Ruotsin valtion oma tutkimusryhmä. Diabeetikon ruokavaliolle ei löytynyt tieteen tukea. Sitä vastoin ruokavalion, jota laollistettu ravitsemusterapeutti kutsuu äärilmiöksi, on nykyisin Ruotsin Sosiaalihallituksen ”tieteeseen ja käytännön kokemukseen perustuva hoitomuoto Diabetes2:ssa ja painonhallinnassa”.

Hiilihydraatit ovat ihmisen elintoiminnoille tuiki tärkeitä ravintoaineita. Esimerkiksi täysjyväleivästä saa helposti tärkeitä mineraaleja, vitamiineja ja välttämätöntä kuitua, joten siitä ei kannata tinkiä.

Hiilihydraatit eivät ole ihmiselle elitärkeitä kuten rasva ja proteiini. Viittaus vitamiineihin ja mineraaleihin on tuttua vanhaa pelottelua Atkinsin alkuajoilta. Jäikö se koulutuksesta mielee? Tieteellinen tutkimus on kaatanut väitteen.

http://lchf3356.blogit.fi/vhh-ei-aiheuta-vitamiini-tai-mineraalipuutetta/

http://lchf3356.blogit.fi/onko-kuidut-hyodyllisia/

Valven mukaan ihminen tarvitsee hiilihydraatteja voidakseen hyvin ja elääkseen terveenä. Niitä ei kuitenkaan tarvitse nauttia ravitsemussuosituksia enempää, sillä ylimääräiset hiilihydraatit muuttuvat elimistössä ylimääräiseksi rasvaksi.

”Niitä ei kuitenkaan tarvitse nauttia ravitsemussuosituksia enempää, sillä ylimääräiset hiilihydraatit muuttuvat elimistössä ylimääräiseksi rasvaksi.”

Ja virallisessa ravintosusituksessa on rajusti ylimääräisiä hiilihydraatteja. Kai laillistettu ravintoterapeutta kertoo potilaille? Varsinkin liikalihavuudesta kärsiville ja diabeetikoille.

Vielä terveethän voi ottaa käsittelyyn sitten kun ovat terveytensä virallisella suosituksella pilanneet.

Olkoon nyt tällä kertaa. Koko artikkeli on niin selvästi virallisen tahon ja elintarviketuottajien hätähuuto. Onneksi kansalaiset ovat alkaneet huomaamaan mistä päin tuuli puhaltaa. Yksi suuria internetin etuja.

http://www.iltalehti.fi/elintavat/2011051113651105_el.shtml