Tou 26. 2011

“Diabeteskeskuksen kuntoutuksessa on tullut esiin vähähiilihydraattisen ruokavalion terveyshaittoja juuri verisuoni- ja munuaisterveyteen liittyen. Tästä Diabetesliitossa ollaan huolissaan. Ruokavalioasioissa ei kannata mennä äärimmäisyyksiin” sanoo ravintoterapeutti Liisa Heinonen.

Ravintoterapeutti joka vetää päätöksiä periaatteella ”hukkumiskuolemat lisääntyvät kun jäätelönmyynti nousee”.

Kummallista kyllä ilmiö seuraa täysin Ruotsin kuvioita. Mitä heikoimmilla virallinen taho on sitä naurettavimmiksi ja pelkästään osaamattomuutta, nykyisestä ravintotutkimuksesta tietämättömyyttä kuvaaviksi ja täysin päättömiä väitöksiä VHH-ruokavaliosta antavia mielipiteitä lausunnoista tulee.

Millaisen tieteellisen- ja kuinka pitkäaikaisen tutkimuksen ravintoterapeutti Liisa Heinonen on tehnyt asiasta? Löytyykö edes kykyjä moiseen?. Uskoisin että ei löydy.

Mistä kyseinen ravintoterapeutti tietää mitä diabeetikot joiden hän väittää olleen VHH:lla ovat syöneet, ovatko he olleet valvonnassa ja ohjauksessa?

Ravintoterapeutti Liisa Heinonen voisi pyytää kolleegaa lukemaan seuraavan raportin ja kokeilemaan löytysiköhän siitä muutakin ihmettelemistä nykyisten vallitsevien, diabeteksen aiheuttaman munuaissairauden hoitoteorian kohdalla.

Vihjeeksi ravintoterapeutille:

Katso proteiinin määrää raportissa käytetyssä hoitomenetelmässä.

”Ylipainoinen D2 potilas, jonka ruokavalio muutettiin suositellusta vähärasvaisesta, runsashiilihydraattisesta VHH-ruokavalioksi laihtui huomattavasti, verensokeriarvot paranivat ja kuusivuotta kestänyt munuaishäiriö katosi.”

http://www.nutritionandmetabolism.com/content/pdf/1743-7075-3-23.pdf

Jatko-opiskeluksi suosittelisi seuraavaa:

http://lchf3356.blogit.fi/vhh-ja-munuaiset/

Omalta kohdaltani voin mainita että kahdessa lääkärintarkistuksessa vahvistettu munuaisvaurio (diabeteksen aiheuttama) katosi muutamassa kuukaudessa siirryttyäni LCHF (Low Crb High Fat) ruokavaliolle.

Myös tämä voi osoittautua tietämisen arvoiseksi mielipiteitä jakaessasi Liisa Heinonen:

http://lchf3356.blogit.fi/tyydytetn-rasvan-turha-pelko/

Ehkä nyt, kun sanainen arkkusi on auki, olisi aika vastata myös seuraavaan vai kuinka Liisa Heinonen.

http://lchf3356.blogit.fi/avoin-kysymys-suomen-diabetesliitolle/