Syy 6. 2011

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.712597-dietister-kan-mista-jobben

Kolme viidestä dietististä on saanut varoituksen työnsä menettämisestä.

“–Työtehtävistä ei ole puutetta, sanoo Dietistienliiton puheenjohtaja Lena Ljungkrona-Falk. Sitä paitsi asia on niin että millään ammattiryhmällä ei ole sitä kokemusta joka meillä on. Yleisiä ravintosuosituksia voi antaa kuka vaan mutta neuvoja jotka sopivat tiettyihin sairauksiin on ammattikuntamme erikoisosaaminen ja vastuu. Ihmetyttää kenen puoleen nämä potilaat kääntyvat kysymyksineen

Kun dietistit jotaka jakavat täysin mielettömiä ravintosuosituksia niin terveille kuin sairaille, esim. diabeetikoille, joutuvat työttömiksi on se pelkästään merkki siitä että tieto nykyisen ravintotutkimuksen tuloksista tekee tehtävänsä. Itse ammattiliiton paikallisen osaston puheenjohtajana ottaisin aivan toisenlaisen kannan mikäli kyseinen ammattiryhmä kuuntelisi todellisuutta, mutta niinkauan kuin virallinen harhaanjohtava linja hállitsee heidän toiminnassan, en voi olla muuta kuin tyytyväinen tilanteen kehitykseen. Erityisesti koska itse olen diabeetikko ja tiedän että nodattamalla heidän suosituksiaan olisin apteekin asiakas, Tekemällä päinvastoin kuin mitä he neuvovat olen ilman lääkitystä ja terve.

Luokassa LCHF, dietistit, ravintosuosituksista | Ei kommentteja »