Huh 8. 2011

Tämä päivän tuloksista:

Kokonaiskolestérooli. Useimmissa tapauksissa aika huono mitta riskistä. Usein suositellaan arvoa alle 5 mikä oikeastaan koskee vain niitä joilla jo on sydänsairaus. Terveille se on sopimaton taso lääkittäväksi. 70% 30-50 vuotiaista ruotsalaista on korkeampi arvo samoin 90-95% ruotsalaisista jotka ovat yli 50 vuotiaita.

Vaikeasti tulkitttava ja huono arvo ilman suhteuttamista muihin kolesterooliarvoihin.

Minulla kokonaiskolestrooli 5,6

HDL- korkea arvo on hyvä, luonnollinen rasva kohottaa HDL:llää. Matalat arvot merkitsevät sydänsairauden riskin nousua. Paljo hiilihydraatti laskee HDL arvoa. Alle 1,0 (miehet) ja alle 1,3 (naiset) on huono ja merkkinä metabolisesta oireyhtymästä.

Mnulla HDL=1,6

Kokonaiskolesterooli / HDL Matala arvo hyvä, suositus alle 6. Jos halutaa yksi ainoa arvo sydänsairausriskin toteamiseksi niin tämä on paras. Se kertoo paljon enemmän kuin kokonaiskolesterooli, LDL ja jopa enemmän kuin triglyceridit.

Minulla kokonaiskolesterooli / HDL = 3,5

LDL – usein suositellaan että arvon pitäisi olla alle 3,0. Tämä on kuitenkin hankalmpi arvo tulkittavaksi. LDL:lää on eri kokoja joista pienet ovat vaarallisia. Matala triglyseridi arvo ( ja korkea HDL) osoittaa että suurin osa LDL:stä on suurikokoista, kiltimpää lajia. Siinä tapauksessa voi LDL olla korkeampi ilman kasvanutta riskiä. Korkea triglyceridiarvo (ja matala HDL) vittaa suurempana määrää pieniä vaarallisia LDL-partikkeleita. Voidann sanoa että LDL-arvolle analyysiteknillisistä syistä annetaan yliarvioitu paino kun triglyceridit ovat alle 1,1 (tavallista VHH-ruokavaliolla).

Minulla 3,6

Triglyceridit. Matala arvo on hyvä. Korkeat arvot johtuvat useimmiten paljosta hiilihydraatista ravinnossa. >1,7 on huono arvo, se on merkki metabolisesta oireyhtymästä och tarkoittaa kasvanutta sydänsairaus riskiä. Suuimmalla osalla heistä jotka noudattavat LCHF/VHH ruokavaliota on erittäin matalat arvot, minun oli 0,5.

Jäi lääkäriltä lääkärien tapaan ilmoittamatta. Usko on yhä vahva vanhoihin teorioihin.

Minulla viimeksi mitattuna 0,97

Joten kaksi vuotta ravinnolla jossa energiajakauma on täysin päinvastainen kuin mitä virallinen taho suosittelee kieltäytyy elimistömi uhä edelleen voimasta huonosti. Diabetes on kurissa ja veren rasvaarvot samoin.

Ravinto jakauma viimeiset 2 vuotta on minulla ollut on seuraava:

Rasvaa noin 75E%

Hiilihydraattia noin 5E%

Loppuosa proteiinia.

Purkista tulee pimeinä vuodenaikoina D-vitamiini ja silloin kun en syö rasvaista kalaa jollain jaksolla niin täyttelen kalaöljyllä.