Kes 26. 2011

Juhannus alkaa olla ohi. VHH:laiset ovat liikkeessä(liikunnassa), sen näen kävijämäärästä blogissani, Monet ovat jopa ehkä ”huonolla omallatunnolla” sortuneet syömään niin kauhistuttavia ruokia kuin silliä ja perunaa. Minä en sitä tehnyt mutta se ei tarkoita sitä että ne jotka söivät olisivat mielestäni tehneet virheen. He jotka tietävät mistä LCHF/VHH ruokavaliossa on kysymys tietävät myös että mikään ei mennyt pilalle.

Keskustelusivuilta huomaa kuinka mustavalkoinen ruokavalio on monien mielestä. Rasvansyöntiä, sanoo monet jolla mielessään on kuva LCHF/VHH ruokavalion noudattajasta pelkkä voipaketti ja lusikka ruokapöydässä. He ovat myös kaikkein nopeimpia omien luulojensa pohjalta levittämään täysin perusteettomia väitteitä LCHF/VHH ruokavaliosta.

Missä siiten se kaikkein tärkein ero eri yksilöiden kohdalla on ja mistä se johtuu?

Suurin tekijä on terveydentila. Terveellä ja diabeetikolla täytyy olla eri ote syömiseensä. Diabeetikolla ei ole varaa koviin pahoihin lipsahduksiin hiilihydraatti- ja sokerimäärässä. Tulos näkyy välittömästi VS-mittauksessa.

Ylipainoisen ja normaalipainoisen täytyy ymmärtää mistä ruokavalion vaikutuksessa on kysymys. LCHF/VHH ruokavalio oikein toteutettuna ei aiheuta syöntihäiriöitä vaan painosi asettuu kehosi päättämälle tasolle. Kalorien laskemisesta ei useimmille ole mitään hyötyä. Syö kun on nälkä ja syö itsesi aina kylläiseksi. Normaalipainoisen suurin hyöty ei toisinsanoen ole painonputoaminen vaan kaikki muut terveysedut jotka ruokavaliosta ovat.

Sairaudet voivat vaikuttaa eri tavalla esim. painoosi. Siksi kysyn aina kaikilta jotka neuvojani pyytävät heidän terveystilastaan ja iästään.

Sairaudet täytyy selvittää hoitavan lääkärin kanssa ja kysyä hänen mielipidettään LCHF/VHH ruokavalion mahdollisista vaaroista. Se että useimmat lääkärit vielä tänäänkin heti ensimmäisenä alkavat kertoa sydän-ja verisuonitautien vaarasta tyydytetyn rasvan pelossa on tietenkin kantona kaskessa.

Lasten ja aikuisten kohdalla on LCHF/VHH ruokavalion toteutuksessa tietty ero.

Blogistani löytyy riittävästi ohjeita ja tietoa LCHF/VHH ruokavaliosta ja uutta kirjoitan kun vastaan tulee. Jos joku asia on epäselvä tai ihmetyttää/pelottaa niin kysy.

Nyt sitten jotain aivan muuta.

Tänään on minulla veneenpäivä. Rantaan on saatu uusi hieno tie ja on aika kokeilla kuinka homma toimii. Vene rupeaa saamaan enemmän kyytiä nyt kuin aikaisempina vuosina koska ”kotirantaan” on nyt helppo päästä.