Huh 28. 2011

Pyhät meni

Pääsiäinen meni. Ilmat oli semmoiset että ei minun muistiini satu parempaa pääsiäiskeliä. Tyttären luona Upsalassa yöllä oli miinusasteita ja päivällä täytyi välillä hakeutua varjoon. Ruokapuoli on toiminut tällä kummastellulla ruokavaliolla (LCHF) ollessa kaikkialla hyvin ja niin sielläkin. Vähän meni testaamisen puolelle kun vaimo oli ostanut kinkun joka oli valmiiksi keitetty, Tuttuun ruotsalaiseen tapaan sokeria oli seassa ja pitihän sitä tietenkin kokeilla kuinka terveellinen homma moinen on diabeetikolle. Perästä kuului,kuten torvensoittaja sanoi. Veren sokeriarvot näyttivät kyllä että diabeetikon on syytä katsella valmisruokien kohdalla mitä syö. Nyt on sitä kinkkua syöty kaksi kertaa, ensimmäisen ja viimeisen kerran. Ei sinänsä mikään menetys, kyllä raakalihasta itse uunissa matalalla lämmöllä yön yli paistettu kinkku on aivan omaa luokkaansa. Ja tietää mitä syö. Ei ne mitään katastrofaalisia ne veren sokerit olleet muuta kun on tottunt siihen että yli kuuden ei paljon mennä niin on tottunut.

Ruotsissa ravintosuositukset, niin terveille kuin diabeetikolle, saa nousevalla vauhdilla selkäänsä. Miksipä ei saisi kun niin repaleisella perustalla lepäävät.

Mitähän joku joka on kissalle allerginen tuumaisi jos lääkäri lykkäisi pussin kissan karvoja mukaan ja pyytäisi levittämään ne ympäri huushollia ja toiseen kainaloon saisi tietysti pussin allergialääkkeitä. Aluksi tietenkin miedompia versioita mutta kun henki ei enää tehdo kulkea niin vahvennetaan, eihän siinä mitään.

Yllä mainitulla tasolla on diabeetikon hoito ravinnon suhteen tänä päivänä. Eihän diabeteslääkkeet mitään itse sairaudesta paranna vaan peittelevät pelkästään vääriä, hiilihydraatteja ja sokeria tihkuvia ravintosuosituksia.

Diabeetikot itse ovat tietysti monen kymmenen vuoden aivopesun jälkeen tosi pahassa välikädessä. Tyydytettyä rasvaa pelätään kuin ruttoa ja täysin ilman syytä http://lchf3356.blogit.fi/tyydytetn-rasvan-turha-pelko/

Tuloksena on monesti, jopa niillä jotka ovat ymmärtäneet yskän, omia virityksiä joiden uskotaan oleva VHH-ruokavalion.

Asiaa ei tippaakaan paranna SUOMI24:n täysin mitääntekemättömät keskustelusivut, niin VHH:n kuin diabeteksen osalta.

Lääkityksellä sokerit heiluu välillä liian alhaalla ja välillä liian ylhäällä. Molemmat vaarallisia. Asiaan kuuluvalla ja sopivalla ravinnolla veren sokeritason saisi pidettyä tasaisena ympäri vuorokauden ja lääkityksen minimissä.

D1:nen

http://www.kostdoktorn.se/wp-content/2008/12/blodsockertyp1stor.jpg

D2:nen

http://lchf3356.blogit.fi/diabeteksesta/diabeetikon-keittokirja-1917/lchf-ruokavalion-vaikutuksesta-diabeeteksessa/

Virallinen taho on lähtenyt taistoon koko rintamalla. Ahvenanmaalla liikkuu jopa ruotsalaisia palkkasotureita. Professori Karolinska Institutista puhumassa suomeksi sanottuna paskaa sanomalehti artikkelissa. Kyselin emailin kautta perusteita mutta vastausta ei kuulu. Ei sen puoleen, ei tunnu olevan Suomen Diabetesliiton lääkäristäkään vastaamaan teoistaan. Vaikeaa viheltää kun huuli on halki?

Ihmetyttää hieman milloin tämä virallisen tahon sotajoukko huomaa että aseet unohtui kotiin tai jonnekkin.

No, seuraillaan tilanteen kehittymistä. Kahteen vuoteen en hakemisestani huolimatta ole löytänyt mitään mikä muuttaisi käsitystäni terveellisestä ravinnosta tai siitä mikä ravinto sopii diabeetikolle. Saa nähdä kuinka kauan kestää ennen kuin virallinen taho antaa periksi vai tapahtuuko se hiipimällä, ikäänkuin takaoven kautta viistosti vasemmalle poistuen, samalla toivoen ettei kansa vaan huomaa miten heitä on kusetettu.

Hyvää keväänjatkoa kaikille.