Maa 5. 2011

Miksi ei THL, Dietistit tai Diabetesliitto ja Sydänlitto anna periksi ravintokysymuksessä huolimatta siitä että kaikki moderni ravintotutkimus on näyttänyt heidän suosituksensa tyhjään luuloon perustuviksi. Onko siinä vaiheessa järkevää muutoksen perusteeksi vaatia pidempiaikaisia tutkimuksia VHH ruokavaliosta kun itsellä ei ole näyttää tutkimusraportteja jotka olisivat edes tunnin ikäisiä?

En minä täysin tyhmä ole. Vastassa olevat voimat ovat todella mahtavat. Ajatellanpa tilannetta missä suositukset yhtääkkiä muuttuisivat modernia ravintotutkimusta vastaaviksi.

Kansa alkaisi yhtä-äkkiä pääsemään paino-ongelmistaan syömällä itsensä kylläiseksi joka päiva luonnollisista, tervellisistä elintarvikkeista. Pelkäämättä tyydytettyä terveellistä rasvaa ja pitämällä vähäravinteisen, todellisuudessa ihmiselle tarpeettoman hiilihydraatin sopivalla tasolla.

Diabeetikot huomaisivat että lääkettä ei mene ollenkaan niitä määriä kuin ennen. Iso osa D2:sta selviäisi ilman lääkitystä.

Verenpainelääkityt huomaisivat että verenpaine onkin asettunut normaaliksi ja kolestrolin pelossa eläneet pistäisivät lääkkeensä nurkkaan olemattoman tarpeen takia.

Miksi kukaan tarvitsisi siinä vaiheessa margariineja tai kevyttuotteita, nehän eivät ole luonnollisia elintarvikkeita?

Miksi kukaan tarvitsisi suurinta osaa ns. terveystuotteista joiden tarve aikaisemmin perustui siihen että ihmiset söivät ruokaa joka aihutti puutteita. Ei kai kukaan vakavissan usko että kaikki terveyskaupat on perustettu VHH ruokavaliolla olevia varten.

Kaikki TV-shopin liikuntavälineet joita myydään ihmisille jotka kamppailevat ylipainonsa kanssa joka on hankittu liikaa hiilihydraatteja ja liian vähän luonnollisia rasvoja syömällä. Mihin ne joutuisivat? Tai joutaisivat.

Lääketehtaat tekisivät isoja tappioita.

Elintarvikevalmistaja joutuisivat suuntaamaan tuotantonsa täysin uusiksi ja joutuisivat lopettamaan ihmisten huijjaamisen kantamaan vettä ja tärkkelystä täysiverisen tuotteen sijaan.

Lista voidaan tehdä pitkäksi, gymit, urheiluvälineiden valmistajat, laihdutusleikkauksiin erikoistuneet lääkintäfirmat jne.

Minun kysymys on pelkästään:

KUKA VOITTAA, IHMINEN VAI BISNES??