aloittamaan kansalle valehtelemisen.

Syy 24. 2013

Ruotsalainen tutkimusraportti (Ravinto liikalihavuuden hoidossa, SBU) on säikäyttänyt kärryiltä täysin pudonneet suomalaiset ”asiantuntijat”. Iltasanomat on kärjessä myymässä irtonumeroita aivopestylle (virallinen ravintosuositus ja sen rasvanpelko) kansalle.

Artikkeli

Samat ”asiantuntijat” kuin usein ennenkin valehtelemassa kansalle. Onneksi valheen jäljet TÄLLÄKIN KERTAA ovat lyhyet.

Pyydän kohteliaasti näitä ”totuuden torvia” ottamaan yhteyttä Andreas Eenfeldt:iin joka oli mukana referenssi ryhmässä ja on lukenut kyseisen raportin, jota taas ei voi väittää artikkelissa mainituista strutseista.

Lehden artikkelista:

”Ravitsemusterapian apulaisprofessori Ursula Schwab Itä-Suomen yliopistosta ei pidä ruotsalaisten laihdutustuloksia mullistavana juttuna.

– On yleisessä tiedossa, että hiilihydraattien vähentäminen vaikuttaa painoon.

Schwab muistuttaa, että yli puolen vuoden laihdutusjaksoilla eri dieeteillä ei ollut enää eroja.

Mielenkiintoista Schwabille on vähähiilihydraattisen rajan määrittely.

– Vähähiilihydraattiseksi katsottiin sellainen, missä hiilihydraatteja on alle 40 prosenttia energian saannista. Se ei ole kovin vähähiilihydraattista ruokaa.

Suomalaiset saivat edellisen ravintotutkimuksen mukaan 42-43 prosenttia energiasta hiilihydraatista.

Ravitsemusterapeutti Eliina Aro Diabetesliitosta lisää, ettei itse laihduttaminen ole ongelma. Laihdutus onnistuu vaikka karppaamalla.

Painon saa putoamaan 10 kiloa ja jotkut jopa 50 kiloa, mutta ongelma on se, miten painon saa pysymään alhaalla.”

Pieni kommentti Veijolta:

Samat ”asiantuntijat” kuin usein ennenkin valehtelemassa kansalle. Onneksi valheen jäljet TÄLLÄKIN KERTAA ovat lyhyet.

Pyydän kohteliaasti näitä ”totuuden torvia” ottamaan yhteyttä Andreas Eenfeldt:iin joka oli mukana referenssi ryhmässä ja on lukenut kyseisen raportin, jota taas ei voi väittää artikkelissa mainituista strutseista.

Mitä unohtui Iltasanomat ja ”asiantuntijat”?

Yhteeenvetona esittää asiantuntijaryhmä että tiukka vähähiilihydrattinen ruokavalio,kuten LCHF, johtaa nopeampaan painonpudotukseen liikalihavuuden yhteydessä. Sen lisäksi paranevat yleensä terveysarvot kun liikalihavat noudattavat LCHF ruokavaliota vastaavaa ravintoa. Mitään, joka viittaisi kolesteroolivaikeuksiin ei tehdyistä tutkimuksista ole löytynyt.

“Pidemmällä tähtäimellä (1 vuosi tai kauemmin) on vaikeaa nähdä eroja vertailuissa eri ruokavalioiden välillä. Tämän asiantuntijaryhmä uskoo johtuvan huonosta seurannasta. Useimmat tutkimusryhmissä mukana olleet palaavat takaisin vanhoihin tottumuksiinsa. Verrattavissa tuakoinniin lopettaneeseen joka alkaa jälleen tupakoida.”

“Asiantuntijaryhmän johtaja (projektin johtaja) SBU.n raportin kohdalla sanoo esim. medialle tänään että sairaanhoidon tulee nyt tarjota vaihtoehtona vähähiilihydraattinen ruokavalio liikalihavuudestä kärsiville potilaille. Svenska Dagbladet:issa kirjoittaa tieteisjuornalisti Henrik Ennart että tämänpäiväinen raportti pyyhkäisee pois viimeisenkin pelon vähähiilihydraattisen ravinnon ympäriltä ja aukaisee ovet maan sairaaloissa levälleen.”

“Mielenkiintoista Schwabille on vähähiilihydraattisen rajan määrittely.”

“- Vähähiilihydraattiseksi katsottiin sellainen, missä hiilihydraatteja on alle 40 prosenttia energian saannista. Se ei ole kovin vähähiilihydraattista ruokaa.”

Ymmärrän että suomalaisilla on tietty vastahankoisuus ruotsinkieleen nähden, mutta Schvabin koulutustasolla luulisi moisten käännösvirheiden olevan tarpeettomia. Ehkä aika hakeutiua kansalaisopistoon ruotsinkielen alkeiskurssille?

http://lchf3356.blogit.fi/raportti-ravinnosta-liikalihavuudesta-karsiville-pieni-yhteenveto/