Syy 30. 2013

Jim Mann on kansainvälisesti tunnustettu ravintoasiantuntija.

Jim Mann oli yksi asiantuntijoista jotka laativat eurooppalaiset ravintosuositukset vuonna 2004. Samoin hän kirjoitti Lancet:tissa herjakirjoituksen Annika Dahlqvistista joka aloitti LCHF-ruokavalion vyöryn. ”Rasvainen ruokavalio Ruotsissa-voitko kuvitella että juuri siellä”

Nyt näyttää jopa Mann päivittäneen tietonsa monien muiden lailla. Anders , diabeteslääkäri kuunteli Mann:in luennon suuressa diabeteskonferensissa (EASD) viikolla. Mann suosittelee diabeetikolle seuraavaa: Vältä pastaa, perunaa, riisiä, aamiaismuroja ja leipää!

.Leipää hän kutsui ”pussiksi rypälesokeria”.

Lähde

Linkki1

Haluatko kuunnella luennon

Veijo:

Jim Mann:illa on vielä ennakkoluuloja joidenkin asioden kohdalla mutta matka oikeaan suuntaan on alkanut. Kun uskaltaa tunnustaa jotain niinkuin alkajaisiksi niin ehkä pian tulee myös jatkoa.

Hieman verrattavissa THL:n käytävillä kulkevaan kuiskailuun. ”Varovasti, ettei kansa huomaa että heitä on kusetettu vuosikymmeniä”.

Esittelisin hänelle mielelläni toisen tunnustetun tutkijan raportin:

Sokeria? Kysyt kokojyväleipä kädessäsi. Tämäkö sokeria??

Yhdellä sanalla vastaus on, Kyllä

Joitakin tärkeitä poikkeuksia lukuunottamatta on hiilihydraateilla ja elintarvikkeilla kasveista kuten vihannekset, vilja ja hedelmät sama vaikutus verensokeriin kuin tavallisella hienolla sokerilla. Syötpä sitten palan ruisleipää, juot Coca.Colan tai syöt täyden kapustallisen perunamuhennosta niin vaikutus verensokeriisi on täysin sama, verensokeri kohoaa, nopeasti.

Miten se on mahdollista?

Kuten alussa mainittiin, hajoittaa ruoansulatusprosessi jokaisen elintarvikkeen alkutekijöihinsä, joita keho sitten käyttää tarpeisiinsa. Suurin osa hiilihydraateista glukoosiksi. Ajattelemme usein että yksinkertainen hiilihydraatti on puhdasta sokeria ja hedelmät, vilja ja vihannekset ovat joptai muuta. Todellisuudessa useimmat hedelmä- ja viljatuotteet ovat, jos minulta kysytään, nopeita hiilihydraatteja. Meidän sylki ja suolisto sisältää enzyymejä joiden tehtävänä on nopeasti katkoa pitkät ketjut lyhyemmiksi ja makeammiksi. Elimistössämme ei ole enzyymejä jotka pystyisivät hajoittamaan joitakin hiilihydraatteja kuten celluloosa tai liukenemattomia kuituja. Kuitenkin pystyy sylkemme murtamaan tärkkelyksen lyhyiksi ketjuiksi joutuessaan sen kanssa kosketuksiin.

http://lchf3356.blogit.fi/diabeteksen-hoidosta-j-vesti-nielssen/