Lok 16. 2013

Kotikylän lehti, Corren kirjoittaa liittyen juuri ilmestyneeseen SBU:n raportiin ravinnosta liikalihaville. Raporttii kaatoi rytinällä vanhoja luuloja myös terveille ja diabeetikoille suositellusta ravinnosta. Samalla meni hautaan kaikki turhat pelottelut LCHF-ruokavaliolla.

Asialla jälleen alan ammattilainen joka uskaltaa myöntää vuosikymmenien vääriin luuloihin perustuvat ravintosuositukset.

Lääketieteen tohtori joka on myös lukenut enemmän ravinnosta ja diabeteksesta kuin mitä normaaliin lääkärikoulutukseen kuuluu ((Ruotsissa 1 viikko koko koulutusaikana (5v))

Vatsalihavuus, korkea verenpaine, korkea verensokeri ja koholla olevat veren rasvaarvot. Siinä kriteerit metabooliseen oireyhtymään joka myös tunnetaan nimellä insuliiniresistenssisyndroma.

Korkeat insuliiniarvot nopeuttavat syöpäsolujen kasvua, rintasyöpä, prostatasyöpä ja paksusuolensyöpä jne.

Syynä on pitkäaikainen runsaasti hiilihydraattiua sisältävän ravinnon nauttimeinen, koskee erikoisesti nopeita hiilihydraatteja, sokeri, raffinoidusta valkeasta jauhosta valmistettu ruoka, pasta, peruna, virvoitusjuomat, olut..Metabolisen oireyhtymän voidaan katsoa tärkeäksi tekijäksi matkalla sydän- ja verisuonisairauksiin kuten sydäninfarkti ja stroke.

Yhteiskunnan kustannukset insuliiniresistenssin hoidossa ovat jättiläismäiset. Vähintään neljännes ruotsalaisita tulee sairastumaan mainittuun elämänsä aikana. Sairauskuva on krooninen, kun kerran sairastut niin pysyt sairaana tai ainakin vakavasti yliherkkänä hiillihydraateille. Hoitolasku on miljardeja (Skr), ja mielestämme täysin tarpeettomasti. Kaiken lisäksi lääkitsemisellä on sivuvaikutuksensa jotka joskus ovat vaarallisempia kuin ne oireet joita yritetään hoitaa.

Peko rasvaista ruokaa kohtaan sai alkunsa USA:ssa noin 60 vuotta sitten ja huolimatta tutkimuksista joihin on käytetty suuria summia rahaa on se edelleen erittäin heikolla perustalla. Tämän pelon vanavedessä on elintarviketeollisuus seilannut ja toimittanut meille rasvattomia, mutta sokeri ja tärkkelyspitoisia elintarvikkeita. Ja me olemme tulleet koko ajav sairaammiksi!

Tarvitsemmeko hiilihydraatteja ravinnossamme? Täysin varmaa on että emme tarvitse. Aivot ja muut järjestelmät (pienet solut/Veijo) tarvitsevat hieman hiilihydraattia mutta maksan kyky tuottaa glukoosia käyttäen glukogeeniä ja proteiinia perustana riittää siihen tarpeeseen paremmin kuin hyvin.Kaikki muu kehon energiatarve katetaan helposti rasvanpoltolla.

Jos me jotka olemme vaaravyöhykkessä saada insuliiniresistanssi: hieman pyöreitä vatsan seudulla , hieman kohonnut verenpaine jne ottaisimme vastuun terveydestämme ja jättäisimme hiilihydraatit suuremissa määrin syrjään niin sillä välttäisimme sairastumisuhkan tulevaisuudessa.Jos sairaanhoito, sairaanhoidosta vastaavat poliitikotkärjessä, opettaisivat sairaille syyn miksi he ovat sairastuneet niin yhteiskunta säästäisi miljardeja (Skr) vuodessa. Nämä rahat voitaisiin käyttää tarkoituksen mukaiseen hoitoon. Meillä on kaikilla vastuu omasta elämästämme. Vastuunkantamiseen tarvitaan tietoa. Tässä yhteydessä meidän on opittava tietämään missä hiilihydraatit löytyvät ja mitä meidän tulee käyttää niden sijaan. LCHF-liike voi auttaa ravintoneuvoinnassa nyt kun yhteiskunta ei siihen pysty ravintoneuvojie/dietistijen puuttuessa.

Agneta Schnittger, Med Dr, gynekologi och obstretik, vidareutbildad i nutrition och diabeteskunskap vid universitetet i Montpellier, Frankrike

Erling Johansson, internkonsult, projektledningsmetoder

Artikkeli