Syy 13. 2013

Karppaus ja karppaushenkiset dieetit

Karppausta voit toteuttaa monella tapaa. Erittäin tiukissa karppausmuodoissa rajoitetaan hiilihydraattien saantia noin 20 grammaan päivässä ja keho on paaston kaltaisessa tilassa. Karppausta ei voi pitää suositeltavana dieettinä, mikäli se äärimuodossaan tarkoittaa runsasta tyydyttyneen rasvan nauttimista ja jopa marjojen, joidenkin kasvisten, hedelmien ja täysjyväviljojen välttämistä. Atkins, Dukan ja Montignac ovat karppaamisen sukulaisdieettejä.

Hyväkarppi

Jos karppaamisella tarkoitetaan sitä, että vähennetään paljon tyhjää energiaa sisältäviä hiilihydraatteja, kuten sokeria, valkoisten jauhojen ja niistä valmistettujen tuotteiden, valkoisen riisin ja pastan käyttöä, on karppaaminen hyvä laihdutus- tai elämäntapa.

Kirsi Männistö/Huippukuntoon.fi

Kirjoittaja on laillistettu ravitsemusterapeutti.

Artikkeli

Ylläoleva tulee roskalehdestä nimeltä Iltalehti. En tietenkään oleta laillistetun ravintoneuvojan olevan mitään muuta kuin virkansa puolesta pelkäävän THL:n lakeijan.

Olisi erittäin mielenkiintoista tietää mihin tämä laillistettu ravintoneuvoja perustaa väitteensä tiukan LCHF ruokavalion vaarallisuudesta. Minun tietääkseni yhtään tieteellistä tutkimusraporttia (korkealuokkista )ei löydy. Ehkä hän pyrkii viittaamaan niihin THL:n hallussa oleviin tuhansiin tutkimuksiin tyydytetyn rasvan vaarallisuudesta (joista niistäkään ei löydy ensimmäistäkään kysyttäessä).

Ns. hyväkarppaus tuntuisi sopivan laillisteulle ravintoterapeutille mutta, mutta, kuinka paljon siinä saa vähentää hiilihydraatteka ja millä se vähennys korvataan. Proteiinilla??

En sinänsä ole yhtään yllättynyt asiasta Iltalehti kuuluu siihen sarajaan roskajulkaisuja jotka julkaisevat mitä vaan irtonumeroiden myymiseksi. Muisti vaan on kuin kultalakalla, yhtenä päivänä yhtä ja toisena toista.

Artikkeli on yksi lisää joka ainoastaan sotkee keskustelua terveellisestä ravinnosta Suomessa.

Mitä kertoo tutkimusraportit?:

http://lchf3356.blogit.fi/uusi-analyysi-lchf-paras-painonhallinnassa-ja-terveysarvoillesi-myos-pitkalla-tahtaimella/