Elintarvikelaitos esittää uusia säännöksiä ravintotutteiden hyödyllisyysmerkinnälle (Ruotsissa avaimenreikä). Samaan vanhaan tyyliin esitys on luonteeeltaan “Hitaasti, hitaasti, ettei kansa huomaa kuinka heitä on kusetettu vuosikymmenet” luokkaa. Kaksi uutuutta pistää silmiin:

Unileverin Becel Pro Activ tuotteet ei enää saa pitää terveysmerkintäänsä kuten ei myöskään makeutetut hedelmäjugurtit.

Niin ne vaan napit tippuu virallisen suosituksen takista.

Mitä tekee THL? Jatkaa valehtelemista vanhaan malliin vai rupeaako löytymään selkärankaa myöntää tosiasiat. Kuulutan yhä edes yhden tutkimusraportin perään missä todistetaan tyydytety rasvan vahingollisuus terveydelle. Siihen väitteeseenhän perustuu koko vuosikymmenien terveysskandaali, niin diabeetikkojen kuin terveidenkin kohdalla.

Remissi

Lähde