-ei varsinkaan luuloihin perustuvilla tiedoilla. Julkkisvalmentaja Jutta Gustafsberg kommentoi lukijoiden epäonnistuneita laihdutustarinoita

artikkeli

Voiko Jutan muihin neuvoihin luottaa kun lukee allaolevan:

Atkins oli viedä hengen

Laihdutin 12 kiloa Atkinsin dieetillä muutamassa kuukaudessa. Sitten kesken lomamatkan sain mielettömän vatsa- ja selkäkivun, enkä voinut muuta kuin oksentaa. Suomessa sappirakkoni poistettiin, koska se oli täynnä kiviä ja tiehyet tukossa. Hyvä, että selvisin hengissä! En enää koskaan laihduta kuureilla, jotka perustuvat eläinrasvojen runsaaseen käyttöön

Kisu

Gustafsberg: Suomalaisilla on hirveä hinku lähteä mukaan erilaisiin ihmedieetteihin, jotka lupaavat nopeita tuloksia ilman vaivaa. Vaikka pelkän pekonin ja rasvan syöminen kuulostaisi kivalta, on maalaisjärki hyvä pitää matkassa mukana.

Kolesteroliarvot nousevat tällaisella ruokavaliolla ihan tähtitieteellisiin lukuihin. Samalla vitamiinit ja hivenaineet jäävät minimaaliselle tasolle, kun ruoassa ei ole ollenkaan kuituja. Terveys on kuitenkin kaikki kaikessa.

Pieni kysymys Jutalle (anteeksi että sinuttelen):

1. Mistä tiedät millainen kirjoittajan “Atkins” oli? Mitä hän todella söi ja kuinka kauan?

2. Millä perusteella kutsut ruokavaliota joka selvästi kirjoituksessa viitta LCHF ruokavalioon “ihmedieetiksi”. Etkö julkkisloisteessa näe lukea mitä tiede sanoo??

3. Missä on todisteettu että kolesteroliarvot nousee kyseisellä elämäntavanmuutoksella vai onko perunat ja porkkanat niin sekaisin että lasket hyvän kolesterolin nousun vahingolliseksi. Tuijotatko kokonaiskolesterolia kuten Becelin markkinoijat?

4. Mistä olet löytänyt “tietosi” että syntyy vitamiini ja mineraalivajausta?

Olet oikeassa yhdessä kohdassa. Terveys on kaikki kaikessa ja siksi olisi erittäin mukavaa jos jossain vastaisit kysymyksiini.

Mielestäni riittää oikein hyvin että THL ja Diabetesliitto sumuttavat ihmisiä.