Tutkimus tutkimuksen jälkeen osoittaa että vähähiilihydraattinen ruokavalio on tehokkaampi laihdutuksessa kuin vähärasvainen. Samalla kun vyötärörasva vähenee niin vähenee myös rasvan määrä maksassa. Rasvamaksalla on vahva yhteys liikalihavuuteen ja diabetes2.

Ravinto liikalihavuuden hoidossa:

Tutkimusraportti

Ei ole mikään yllätys että uusi tutkimus jälleen osoittaa että VHH on hyvä käsittelymuoto rasvamaksan hoidossa. Kuudessa päivässä saavutettiin VHH:lla tulos johon kalorivajeisella ruokavaliolla tarvittiin seitsemän kuukautta. Sen lisäksi vähenee maksan tilavuus/koko nopeasti, todennäköisesti glukogeenin ja nesteen poistumisen kautta (pienentynyt turvotus).

Per Wikholm on kirjoittanut lähemmin tutkimuksesta (ei käännetty):

Wikholmin kommentti:

Molemmant tutkimukset osoittavat tarkalleen samaan suuntaan. VHH on tehokas rasvamaksan hoidossa/välttämiseksi.

Aikaisemmassa tutkimuksessa yrittävät tutkijat hieman krampinomaisesti selittää että hyöty johtuu yksinomaan painonputoamisesta ja että se olisi se tärkeä rasvamaksan hoidossa, huolimatta siitä että itse tutkimus ei sitä kerro. Uusimmassa tutkimuksessa tarttuvat tutkijat itse asiaan ja sanovat että suuri hiilihydraattien kuluttaminen on vaaratekijä. Yhä edelleen he eivät uskalla sanoa niinkuin asia on ja suositella VHH:ta hoitomuodoksi, mutta tutkimus on ilman muuta askel oikeaan suuntaan paradigminmuutoksessa kun uskalletaan myöntää että runsaan hiilihydraatin nauttiminen on vaaratekijä.

lähde