http://www.anttiheikkila.com/blogi/kuulumisia-kirjakiertueelta/

Nyt on Antti onnistunut mielestäni likaamaan oma pesää (VHH-keskustelua).
Varsinkaan Suomessa jossa keskustelu on todella sekaisin keskustelusivuista päätellen on lisäsotkeminen arvostetun VHH-puolustajan ja lääkärin taholta todella harmillista. En usko että kirjan myyyntiluvut paranevat siitä että lyödään sokeasti kaikkia muita VHH-ruokavalioita vastaan. Minulle joka noudatan diabeetikkona menestyksellisesti jo useamman vuoden ajan LCHF ruokavaliota ja olen seurannut vuosikausia keskusteluja Ruotsissa asian ympärillä tulee jotkut väitökset (ei ole ensimmäinen kerta) Antin taholta todella yllätyksenä.
En myöskään ole valmis hautaamaan 5:2 ruokavaliota. Kyseisen ruokavalion ehdotaminen diabeetikolle on mielestäni pieni askel oikeaan suuntaan. Paastopäivinä ei ehkä verensokeria nosteta yhtä korkealle kuin niinä 5 päivänä kun pahimmassa tapauksessa syödään Diabetesliiton “voit syödä mitä haluat-/ sitä vartenhan meillä on insuliinia” suositusta noudattaen. Uskoisin että 5:2 diabeetikolle joka nyt haluaa paastota pari päivää olisi enemmän tehokas jos hän samaan aikaan noudattaisi LCHF (Ruotsin Sosiaalihallituksen tarkastama) ruokavaliota. Silloin verensokerit pysyisivä matalina ja terveellisellä tasolla koko ajan.

“Lopuksi juttu Ruotsista, jossa jotkut älyköt osaavat tehdä kaikesta tavallisesta jotain eksoottista Ikean ja H&M:n tyyliin. Heille ei kelpaa tavallinen termi “vähähiilihydraattinen ruokavalio”, vaan he ovat nimenneet sen LCHF:ksi lyhennyksenä sanoista Low Carb High Fat eli vähähiilihydraattinen ja runsasrasvainen. Tämä johti kuitenkin siihen uskomukseen, että laihtuu, kun syö paljon rasvaa välittämättä kaloreista. Vaivihkaa nämä älyköt ovat itsekin huomanneet, että heidän keksintönsä on harhaanjohtava. Nyt he ovat sitten tulkinneet rasvakohdan uudelleen. HF on nyt Healthy Fats. Tiedä, mihin tämäkin johtaa, sillä sylttytehdas on ominut termin “terveellinen rasva” tarkoittamaan Beceliä ja Floraa. Sitten vaan runsaasti kasviöljyjä, jolloin koko touhu menee entistä sekavammaksi.”

Olen aikaisemmin huomauttanut asiasta joka jokaisen suomalaisen luulisi tietävän:

Meitä suomalaisia on täällä Ruotsissa paljon ja monet ovat tietoisia siitä mikä LCHF ruokavalio on joten ylläolevan tyyppiset lausunnot herättävät ihmettelevän-huvittuneen tai “mistä moinen johtuu” tunteen. Minun kohdallani lähinnä viimeisenä mainittu.
Kun LCHF ruokavalion yhteydessä puhutaan terveellisistä rasvoista niin kukaan LCHF ruokavaliota nodattava ei varmasti sotke niitä margariineihin tai edes kevyttuotteisiin. Ei myöskään LCHF ruokavaliosta tietoa hakevan tarvitse löytää muuta kuin tietoa margariinien ja kevyttuotteiden epäterveellisyydestä ja tarpeettomuudesta.

Sinulle joka olet kiinnostunut siitä mikä tai mitä LCHF ruokavalio todellisuudessa on suosittelen tarkempaa tutustumista blogini sisältöön.

Antille hyvää jatkoa toivottaen Veijo