Journal of the National Cancer Institute kirjoittaa että syöpään sairastuneiden määrän lasketaan lisääntyvän dramattisesti USA:ssa liikalihavuuden seurauksena: Cancer Risk: The Fat Tissue–BMI–Obesity Connection. Syylliseksi epäillään jälleen kerran korkeita insuliinitasoja jotka liittyvät olennaisesti liikalihavuuteen Tutkimus johon viitataan on vuodelta 2013 ( Metabolic Dysregulation of the Insulin–Glucose Axis and Risk of Obesity-Related Cancers in the Framingham Heart Study-Offspring Cohort (1971–2008). Häiriintynyt verensokerin säätely 20 vuoden ajan tai pidempään nostaa syöpään sairastumisen riskiä riskiä 57%.

CBSNews on myös raportoinut tutkimuksesta joka osoittaa istumatyön ja syövän yhteyden:

Arktikkeli

Miksi? Näin sanoo yksi tutkija (ei osallinen kyseiseen tutkimukseen): “Korkea verensokeri ja korkea insuliini on selvä polku paksusulensyöpään. Myös interventiotutkimuksista tiedämme että käveleminen laskee insuliinitasoa jota taas ruoan jälkeen istuminen ei tee.

lähde