“Diabeetikoille suositellaan samanlaista monipuolista ruokavaliota, joka on eduksi kaikkien terveydelle. Sen on hyvä sisältää runsaasti kuitupitoisia ruokia eli kasviksia, hedelmiä, marjoja ja täysjyväviljaa sekä niukasti kovaa rasvaa, sokeria ja suolaa. Nykyisten hoitomenetelmien ansiosta diabeetikko voi koota ruokavalionsa oman makunsa mukaan, yksilöllisesti ja joustavasti.”

“Kun käytössä on ateriainsuliini, diabeetikon pitää osata arvioida aterian hiilihydraattien määrä jotta ateriainsuliinia osaa annostella sopivasti. Hiilihydraattien arvioimisen tarkoituksena on ruoan ja insuliinin vaikutusten yhteensovittaminen, ei hiilihydraattipitoisten ruokien välttäminen.”

lähde

Miksi ei Diabetesliitto jaa valmiiksi ladattuja haulikkoja diabeetikoille? Tulisi meinaan halvemmaksi veronmaksajille ja vähemmän kärsimyksiä diabeetikoille.