(lakto-ovo-vegetariskt)


Resepti (4 annosta):


Tomaattikastike:

Oliiviöljyä

2 salottisipulia

1-2 valkosipulinkynttä

1 pakkaus murskattuja tomaatteja (pakkaus n.300gr)

0,5 dl punaviiniä

1 rkl basilikaa

Suolaa ja mustapippuria

Juustolla täytetty, sesaamilla paneroitu aubergiini:

2 auberginea

Oliiviöljyä

Suolaa ja pippuria

n 10 juustosiivua, mieluiten kypsää juustoa

sesaminsiemeniä


Kukkakaaliriisi:

1 kukkakaali

voita

Hakkaa sipuli ja valkosipuliu hienoiksi paloiksi. Kuumenna oliiviöljyä pannussa muutama minuutti (ei saa vaihtaa väriä). Kaada pannuun murkattu tomaatti, punaviini ja basilika. Anna kiehahtaa ja sitten hautua muutama minuutti. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Aja mixerissä “sileäksi” kastikkeeksi.

Laita uuni 200 asteelle. Leikkaa auberginista päät pois, leikkaa puoliksi ja halkaise pituussuunnassa noin0,5 paksuiksi siivuiksi. Penselöi siivuihin oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Laita siivut uunipellille. Paista kunnes pehmeitä ja kauniin värisiä. Ota pois uunista ja anna jäähtyä hieman. Laita siivu tai pari kahden auberginisiivun väliin, kastele vatkatuun kananmunaan ja sitten sesamsiemeniin. Paista voissa kunnes kullanruskeita.

Raasta kukkakaali raastinraudalla. Keitä vettä kattilassa ja mausta suolalla. Kaada raastettu kukkakaali kattilaan ja anna kiehua minuutin verran. Siivilöi vesi pois. Kukkakaali takaisin kattilaan haluamasi määrän voita kanssa..

Tarjoile mielellään keitetyn parsakaalin kera.


Ravintoarvo:

10 E% proteinia

79 E% rasvaa

8 E% hiilihydraattia


Katso kuva, lähde