Totuus rasvasta ja sokerista on viimeinkin paljastunut

Dr Aseem Malhotra paljastaa miksi rasva on paras lääkityksesi.

“Tänä aamuna, kuten aina, söin aamiaiseksi kookoöljyssä paistetun kolmen kananmunan omeletin. Täysrasvaista juustoa lounaalla ja illallisella salaattia reilun oliiviöljy määrän kera. Päivä meni pähkinöitä nakerrellessa. Siis päivän aikana reilusti rasvaa. Koska olen sydänlääkäri niin yllämainittu saattaa vaikuttaa kummalliselta. Rasvahan tekee suurta vahinkoa sydänterveydelle ja painollemme, ainakin niiden neuvojen mukaan mitä päähämme on päntätty. Tuloksena siitä suurin osa meistä on vältellyt täysrasvaisia ruokia/elintarvikkeita kevyttuotteiden hyödyksi. Olemme uskoneet että niin tulemme terveemmiksi.

Nykyisin olen täysin vakuutunut siitä että olemme aiheuttaneet enne kuvaamatonta vahinkoa terveydellemme. Olen sitä mieltä että ravintosuositukset joita meille on jaettu 1977 lähtien ja joissa neuvotaan välttämään rasvan syöntiä ovat saaneet aikaan liikalihavuusongelman joka on räjähtämässä käsiin tänä päivänä. Raju väite mutta väitteen tukena on moderni tutklmus.

Nykyisin kerron potilailleni-joista moni kärsii sydävaivoista-välttämään viimeisen päälle vähärasvaisia tuotteita. Kerron heille että heidän tulee suosia täysrasvaisia meijerituotteita ja muita tyydyttynyttä rasvaa sisältäviä tuotteita terveellisenä ruokavaliona. Neuvon heitä myös pysymään erossa kaikesta mikä lupaa laskea heidän kolesteroliaan.”

Ylipainosta

Selvä sanoma. Liikalihavuutta ei aiheuta ne kalorit joita syömme vaan se mitä syömme. Raffinoitu hiilihydraatti aiheuttaa liian insuliinin tuotannon kehossamme. Tämä puolestaan auttaa rasvaa kerääntymään kehoomme. Toisinsanoen, syyllinen ei ole rasvan, jota syöt, kalorit.

Diabeteksesta


Jos missä rasvanvastainen propaganda on tehnyt vahinkoa niin D2 diabeetikkojen kohdalla. Monet jotka kärsivät diabeteksesta (D2 tavallisin laji) elävät väärinkäsityksen, joka sanoo että vähärasvainen, tärkellysellinen ja runsaasti hiilihydraatteja sisältävä ravinto auttaisi heidän lääkitystään toimimaan parhaalla tavalla, mukaisesti. He eivät voisi olla enemmmän väärässä. Tänä vuonna asian kriitillisessä tarkastelussa havaittiin että hiilihydraattien rajoittaminen on kaikkein tehokkain tapa metabolisen oireyhtymän välttämiseksi.

Sokerista


Sokeri on suurin vihollisemme.

lue
lue myös

Sanoma on todella vahva. Viimeksi vahvistettu edelleen suuressa konferensissa. Otetaan esimerkiksi ruotsalainen perhelääkäri Andreas Eenfeldt joka pitää ruotsin suurinta terveysblogia http://www.kostdoktorn.se/ ((huomaa että suurin osa käännöksistäni tulee blogista (Veijo)). Ruotsissa, tutkimuksen mukaan LCHF ruokavaliota noudattaa 23% kansalaisita. Tikittävä pommi mielestäsi mutta…kun liikalihavuusongelma vaan kasvaa muualla niin Ruotsissa on käännös toiseen suuntaan nähtävissä:

lue

Kuka on Dr Aseem Malhotra

Sydänlääkäri ja hallituksen neuvonanataja ylipainoa koskevissa kysymyksissä.

-Founding member and advisor to campaign group Action on Sugar
-Named on a list of anti-obesity activists that includes Michelle Obama and Michael –Bloomberg
-Opinion-based articles published in The Guardian, The Observer, BBC Online, The Huffington Post, The Mirror, The Daily Mail, Telegraph and The Sun
-Television appearances on BBC, Sky News, ITV and Channel 4. Doctor Aseem is also a regular newspaper reviewer for Sky News
-Serves on the external advisory board of Saving Londoners Lives
-Lead author, with co-author Professor Terence Stephenson, on a blueprint for a British Medical Journal health revolution paper, which made the front page of The Telegraph and The Times, as well as headline news on BBC, ITV and Sky News
-Writer for the column “Observations from the Heart” in the BMJ
-Made the top ten list of 1 000 Most Influential for 2014 in the London Evening Standard’s Super Smart Set, as well as their list of 1 000 Power List for 2015
-Made Health Service Journal’s Top 50 BME (doctors from ethnic minority backgrounds) for outstanding contribution to health care
-Youngest doctor to be appointed to board of trustees of UK Health think tank – The Kings Fund
-Member of the Academy of Medical Royal Colleges choosing wisely steering group, the Greater London Authority Food Board, Cardiologist Advisor in the National Obesity Forum, and Science Director for Action on Sugar
-The BMJ editorial published in October 2013, in which he busted the myth that eating saturated fats causes heart disease, became of the most influential medical journal articles with over 100 000 downloads. The editorial made front page of three British newspapers, as well as receiving coverage on BBC News, CNN International, and Fox News

lähde

Lue koko otsikon mainitsema artikkeli