Nyt on se aika keväästä että on aika lähteä Suomen salolle katselemaan valmiiksi mitä loppukesästä tarvitsee tehdä siellä “maatilalla” niin saa sitten oikeat työkalut mukaan.
Toivottavasti jäät ovat lähteneet lammesta sen verran että saa saunaan vettä. Mukava tavata vanhoja tuttuja ja sukulaisia ja kuunnella kuulumisia. Mielenkiintoista tulee olemaan myös se näkyykö nykyinen ravintotiede ja tieto kaupoissa vai vieläkö paikat on pullollaan margariineja, pilalle paloiteltuja kyljyksiä ja kevyttuotteita. Onneksi Varkaudessa on hyvä lihakauppa (Tokman) josta löytyy paikalla paloiteltua lihaa jota voi myös tilata yli tiskin. Saa kunnollista sivulihaa pekoniksi ja kyljyksiä jotka näyttävät ja valmistettuna maistuvat kyljyksiltä.

Kotletti kuten sen tulee olla

Ja sitten kun se on pilattu

Jos jäät on poissa niin kalapuolelle löytyy siikaa ja kalakauppiaalta muikkuja. Nyt alkoi vesi nousemaan kielelle joten jätetään ruokahommat sikseen.