Oletko juuri aloittanut LCHF ruokavalion ja tunnet itsesi epätavallisen usein nälkäiseksi? Näin voi usein käydä, erikoisesti jos olet syönyt kalorirajoitetusti aikaisemmin. Tämä on täysin normaalia ja jos haluat syödä enemmän niin syö-syö itsesi kylläiseksi-syö enemmän rasvaa.

On tärkeää että opit kuuntelemaan kehoasi. Syö vain silloin kuin on nälkä, kellonajoista piittaamatta.

TÄRKEÄÄ: vähän kaloreita ja vähän rasvaa johtaa nääntymiseen.

Hyvää rasvaa on esimerkiksi:

-Voi
-Aito vispikerma (rasvaa35-40%)
-Oliiviöljy
-Rasvainen liha
-Rasvainen kala
-Pekoni*
-Kananmunat
-Kookosrasva

Varo pekonia johon on sekoitettu sokeria. Itse oskan siansivua tuoreena, joko valmiksi siivutettuna tai palana jonka siivutan itse. Ostan 1,5-2kg kerralla ja jaan sopiviin annoksiin pakastepusseihin ja pakkaseen. Kätevää aamulla-mikron kautta paistinpannuun kanamunia odottamaan. (Veijon huomautus)

Jatkuva nälän tunne voi yllättää myös kauemmin LCHF ruokavaliolla olleen jos alkaa lipsua rasvan kohdalla. Tilanne korjaantuu korjaamalla ruokavalion koostumus rasvan kohdalla oikealle tasolle. Veijon huomautus)

lähde