Amerikkalaiset ravintosusoitukset pielessä.


Vuosi sitten julkaisi The British Medical Journal ( yksi johtavista lääketieteellisistä julkaisusista) Nina Teicholz:in artikkelin,

lue

joka oli erittäin kriittinen amerikan virallista ravintosuositusta ja sen perustana olevaa puutteellista tutkimusta kohtaan. Artikkeli ja BMJ:n päätoimittaja kritisoivat erikoisesti vähärasvaista ja hiilihydraattirikasta ravintosuositusta joka enemmän vaikeuttaa kuin auttaa ratkaisemaan nykyiset liikalihavuus- ja diabetes (D2) epidemiat.

lue

Artikkeli aiheutti raivoisan vastalausemyrskyn “vanhan koulun” tutkijoiden taholta. Hehän ovat olleet vuosikymmenet sekaantuneina asiaan ja heillä on suuria vaikeuksia muuttaa ajatustapaansa. 180 näistä dianosaureista kirjoitti alle vaatimuksen artikkelin poistamiseksi BMJ:stä:

lue

Artikkelin tarkastuksen jälkeen on BMJ nyt päättänyt että artikkelia EI poisteta. BMJ on päättänyt seisoa artikkelin takana.

media1

media2

Onneksi BMJ ja sen johto ei anna näiden yksilöiden jotka eivät halua saada epämukavia kysymyksiä pelotella itseään eikä suostu sensuroimaan tieteellistä keskustelua. Nykyisetv ravintosuositukset ovat täysin epäonnistuneet pysäyttämään liikalihavuus ja diabetes2 epidemiat ja ovat pahimmassa tapauksessa jopa pahentaneet tilannetta.

Ongelmaa ei voi ratkaista kieltämällä kansaa keskustelemasta siitä.

Dr Fiona Godlee, BMJ:s päätoimittaja lisää:

“Virallisten ravintosuoitusten vaikutusvalta on erittäin suuri ja ne vaikuttavat ravintoon ja terveyteen kaikkialla maailmassa. Pienin vaatimus olisi kai kuitenkin että ne perustuisivat parhaaseen saatavilla olevaan tutkimukseen. Suositukset laatinut komitea on kuitenkin jättänyt suositukset ennelleen- vähärasvaista ja runsashiilihydraattista.

Koko ajan kasvava tutkimustieto kuitenkin osoittaa että nämä suositukset kasvattavat, helpottamisen sijasta, nykyisiä liikalihavuus ja diabetes2 epidemioita. Komitean sidonnaisuudet ovat myös huolestuttavat.

Mitä mahdollisimman pian tarvitaan on puolueeton todisteiden ja ravinnon terveydellisten vaikutusten läpikäynti”.

Hyvin ansaittu tervävä kritiikki yhdeltä arvosteuimmista tieteellisitä julkaisuista. Amerikkaliset ravintosuositukset alkavat muituttaa enemmän ja enemmän suurta pilaa. Sen ovat onneksi jo useammat ja useammat asiantuntijat huomanneet.

lähde