Viimeistä viedään-päivää kevätSuomessa nimittäin. On ollut vähän toisenlainen elämys.

Lunta oli kolme viikkoa sitten sen verran että pihaan ei tarvinnut edes suunnitella ajaa vann tavarat vedettiin naapurista, noin 400m, pulkalla hangessa kahlaten. Lampi oli vielä tukevasti jäässä eikä siikaverkon laskuun ollut pahemmina asiaa. Onneksi kävi sitten yksi nääpureista traktorin ja lumilingon voimalla putsaamasa tien niin että päästiin liikkumaan paremmin.
Lampi on yhä jäässä, lumet on melkein poissa ja saunaan on vettä kannettu avannosta. Naapurin katiskasta on haukea saatu sen verran että on pysytty herkullisessa sipulisuolatussa suolahauessa.

Onneksi kävin Varkaudesta Sepon lihakaupasta ostamassa tuoretta sivulihaa koska kirkonkylän kaupan lihatiski ei paljon naurata. Pelkkiä valmiiksimaustettuja lihoja eikä sivulihasta siivuina tai palana tietoakaan. Lieneekö syynä kasvava uusavuttomuus vai halu myydä mausteita kovalla hinnalla.

Ei myöskään pankkimaailmaan tutustuminen ollut mikään miellyttävä elämys. Pankkihenkilökunnasta on tehty talousrikollisia etsiviä amatööripoliiseja. Tilanne pääsee äkkiä naurettavaksi kun ei taidot eikä koulutus riitä. Eniten nauravat kai ne todellist rahanpesijät ym. kepulikonstaja harrastavat. Tavallinen pulliainen puree kieltään ja mietiskelee pankin tai tilimaan vaihtamista.

Televisio ja muu media suoltaa yhä edelleen täysin vanhentuneita ravintoneuvoja. Onneksi en ole tähän mennessä nähnyt yhtään margariinimainosta. Johtuneeko siitä että vuosikymmenien valehteleminen kansalle levitteiden ja paistorasvojen terveellisyydestä on paljastunut juuri siksi mitä se on-valehtelemista. Maailman suurin näiden teollisuusmönjien valmistaja, Unilever, myy kyseisiä tuotteita valmistavan yksikkönsä kannattamattomana ihmisten siirtyessä yhä enemmän käyttämään luonnollista voita.

Proteiinibuumi on yhä voimissaan, mikähän seuraavana. Olisikohan aika alkaa myöntää vuosikymmenien perusteettomat väitteet tyydyttyneen rasvan vahingollisuudesta siksi mitä ne ovat-perusteettomia.

Velipojan perhe on hommannut ternimaitoa mukaan vietäväksi. Uuniin ja nauttimaaaaan!

Luontoa on ollut mukava seurata vaikka yöpakkasten loppumista on odotellukkin. Linnt näyttävät olevan jo tänään täydessä pesänrakennus touhussa. Pari hirveä ja vasa painelivat voimalinjalta yli mutta onneksi eivät menneet jäille.

Nyt sitten on aika pakata hynttyyt ja suunnata auton keula kohden satamaa ja lähteä katsomaan miltä siellä toisella mökillä näyttää kun viemäröinti, talon sisäiset vesi- ja viemäriputket vessantuoleineen ja lavuareineen ovat paikallaan. Jäljellä on enää laskujen maksaminen ja kunnalle pyyntö vesimittarin asennukseen. Ehkä muutama viikko.

Sitten syssymällä takaisin tänne uudestaan vähä pidemmäksi aikaa. Toivottavasti loputkin lumet ovat silloi poissa.

Hyvää keväänjatkoa kaikille.