Kuinka on mahdollista että virallinen ravintosuositus yhä edelleen suosii vanhentunutta vähärasvaista ruokavaliota jolle ei löydy minkäänlaista tieteellistä perustetta? Alla mahdollinen vastaus. (THL:hän ei suostu vastaamaan)

Ravintosuosituksen perustana oleva prosessi on pohjimmiltaan riittämätön ja muutoksen tarpeessa kertoo uusi raportti National Academies of Medicine :ssa. Ja The Nutrition Coalition on samaa mieltä kommentissaan:

raportti

The Nutrition Coalition

The Nutrition Coalition, kommentti

“Toivon todella että raportti auttaa meitä löytämään tien kohti tieteeseen perustuvaa ja tehokasta ravintosuositusta joka auttaa, eikä pelkästään heikennä hyvinvointiamme.Huomaan itse että potilaamme tulevat terveemmiksi-pudottavat painoaan ja jopa pääsevät eroon lääkityksestään tekemällä kuten nykyinen tiede kertoo, tiede joka kertoo täysin päinvastaista mitä ravintosuosituksissa voit lukea. Minulle lääkärinä on täysin selvää että nykyiset suositukset eivät perustu parhaaseen nykyaikaiseen tieteeseen.”

– Dr Sarah Hallberg, puheenjohtaja, the Nutrition Coalition

lähde