Onko parempi välttää rasvaa vai sokeria? Dr Peter Brukner:in mielestä asia on itsestään selvä:

Viime vuosisadan aikana käytiin keskustelua ravinnosta ja sen vaikutuksesta lisääntyvään ylipaino-ja sydän-verisuonisairaus ongelmaan….Lopulta voitti vähärasvaiset ravintosuositukset – voitto jolla oli hyvin vähän tekemistä tieteen, mutta sitä enemmän rahan, politiikan ja mahdin kanssa. Teollistunut maailma aloitti pitkäkestoisen kokeen vähärasvaisella ruokavaliolla. Margariini korvasi voin, söimme vähärasvaista lihaa, josta mahdollinen rasva oli leikattu pois ja elintarviketeollisuus vastasi suositukseen tuottamalla massoittain vähärasvaisia elintarvikkeita.

Ongelmana rasvan poistamisessa ravinnosta oli se että myös maku katosi. Niinpä rasva korvattiin makua kohottavilla lisäaineilla ja se tavallisin oli—-SOKERI.

Artikkeli

lähde