Hel 26. 2011

”Vähemmällä sokerilla-sinulle joka pidät karkeista”

postia nettikaupasta – Mindresocker.com.

Luvassa olisi ”Tuotteita jotka ovat niin hyviä että et edes huomaa että niissä ei ole sokeria”. Paljon on karkkia. Olisikohan esimerkki siitä tuutusta ”ilmaisesta luounaasta”?

Luonnollisesti on tuotteet makeutettu muulla tavalla-eri makeutusaineilla/keinotekoisilla aineilla. Suurin osa sisältää määrättömasti erilaisia lisäaineita-luonnolliset raakaaineet loistavat poissaolollaan. Sokerin sijasta on käytetty erilaisia korvikkeita jotka tietenkään eivät ole parempia. Esimerkiksi ”hydrogenerat stärkelsehydrosylat, Hydroxyetylcellulosa, Polydextros, oligofruktos…

Kyseessä on eri muotoja sokerista/tärkkelyksestä ja sokerialkoholeista, kemiallisesti modifioituja ja joilla on tarkoitus olla makeita mutta jotka eivät imeydy suolistoon yhtä herkästi kuin tavallinen sokeri. Makean halua pidetään kuitenkin yllä tarpeettomasti ja makeutusaine , joidenkin tutkimusten mukaan, aiheuttaa jopa enemmän painonnousua kuin tavallinen sokeri. Sitäpaitsi-se joka ei imeydy suoleen jää jäljelle bakterien ruoaksi paksusuolessa, käy siellä ja tuloksena on- paljon kaasuja ja ehkä jopa ripuli.

Tätä ei kiellä edes myyvä yrityskään kysyttäessä jos heidän tuotteensa on vatsaa löysentäviä vaan vastaa ” Kyllä voivat olla suuressa kulutuksessa. Suosittelemme jokaista kokeilemaan omat rajansa jonkun ajan käytön jälkeen”.

Luonnolisempaa hyvää:

Itse suosittelen mielelläni kyseisten tuotteiden jättämistä kauppaan kuten muutenkin karkkien. Tai tehkää niinkuin minä, syökää pähkinöitä karkkien sijaan. Minun suosikkini on : OLW Pähkinä ja marjasekoitus.

Paljon pähkinöitä ja suhteellisen vähän lisäaineita.

Sisältää 33gr hiilihydraatteja 100 gr tuotetta joka vastaa 24E%. Ehkä vähän liikaa painonpudottajille tai diabeetikolle. Puhun tässä tapauksessa herkuttelusta jolloin koko pussia ei tietenkään syödä kerralla.

Lupaan että se on luonnolisempaa ja terveellisempää kuin mikään yllämainituista keinotekoisista karkeista. Sitä paitsi on : OLW Pähkinä ja marjasekoitus vaarallisen hyvää.

Muita hyviä ehdotuksia?

http://www.kostdoktorn.se/mindre-socker-for-dig-som-gillar-godis