Maa 13. 2011

Yrityksellä nimeltä Bayer on lehti nimeltä Simplewins jossa on artikkeli HbA1c:stä (pitkäsokeri)

HbA1c kuvaa siis läpileikkausta (ei täysin keskiarvoa) verensokerista. Punainen verisolu elää 17 viikkoa joten arvo on saman pituiselta jaksolta.

Vaarana tulokseen liika luottamisessa on jos verensokeri vaihtelee voimakkaasti niin HbA1c arvo voi siitä huolimatta olla hyvä. Voimakas vaihtelu on tulos suurista määristä hiilihydraattia ja insuliinia. Voimakkaat verensokerin vaihtelut ovat yhtä vaarallisia kuin jatkuva korkea veren sokeri. Huiput vahingoittavat ja matalat arvot, hypoglygemiat, ovat yhtä vaarallisia koska keho/elimistö tarvitsee normaalin verensokeritason voidakseen hyvin. Erityisesti aivosolut ovat herkkiä vaurioitumaan hypoglykemioista.

Osittainen käännökseni artikkelista päättyy tähän.

Mittaussarjat vuorokauden aikana antavat toisin sanoen paremman kuvan tilanteesta. LCHF ruokavaliolla saat tasaisen ja stabiilin verensokerin pinimmällä mahdollisella insuliinimäärällä (2 tyypin diabeetikot selviävät usein ilman insuliinia) joka takaa hyvän pitkäaikaisennusteen terveyden suhteen.

Osittainen käännöksesi artikkelista päättyy tähän.

Ruotsalainen suositus (kalibrointi eroaa Suomen arvoihin, lisää 1,1) terveelle ihmiselle on 3,7 – 4,9. (vastaava Suomalainen olisi 4,8-6,0).

Kuinka kyseinen vaikuttaa siihen mitä diabeetikko kuulee hoitajalla testeissä käydessään.

”Pitkäsokerisi on OK” ??????

”Ei sinun tarvitse mitata kovin usein” ???

Yllä oleva on mielestäni iso virhe. Osittain syystä mikä kuvataan artikkelissa ja osittain syystä että diabeetikko tarvitsee ehkä 1 vuoden ajan alussa mitata todella tiheään nähdäkseen kuinka veren sokeri vaihtelee vuorokauden eri aikoina, esimerkiksi ruokailun jälkeen erilaisilla ruoilla.

Ruotsissa on yhtä äkkiä ilmestynyt päätös että niille jotka hoitavat itsensä ravinnolla ilman lääkitystä ei annata kuin 50 mittatikkua VUODESSA. Olen itse hoitajani kanssa keskustellut asiasta ja mm. Kysynyt montako itsensä käypähoidolla (virallisella ravintosuosituksella), ilman lääkitystä, hoitavaa diabeetikkoa Ruotsissa on. Vastaukseksi varovaisen arvelun, 30%, jälkeen hänen taholtaan ja kysyttyäni monellako näistä todella oli diabetes löytyi 0%. Asiahan on itsestään selvä, Virallisen suosituksen sokerilastilla (liikaa hiilihydraatteja) ei ilman lääkitystä selviä. Onko päätös siis täysin suunnattu LCHF/VHH ruokavaliolla olevia vastaa?? Vastauksen pitäisi olla helppo koska muita ei löydy ja LCHF/VHH ruokavaliota käyttävät ovat todella paha piikki niin päättäjien kuin Diabetesliiton lihassa.

Itse selviän LCHF ruokavaliolla ilman minkäänlaista lääkitystä.