-vuonna 1966!

Mar 22. 2012

Kodin viikkolehti (Hemmets Veckotidning 1966)

LCHF muotidieetti?? Tuskin, koska lukuisat tutkimukset osoittavat että se toimii. Se lisäksi on läjäpäin käytännön kokemusta sen terveydellisistä vaikutuksista esim. painonhallinnassa.

Tässä kirjoitus Kodin Viikkolehdestä vuodelta 1966 (numero 19). Haastateltavana on ylilääkäri Nils Brage Nordlander, yksi euroopan johtavia laihdutusasiantuntijoita. Hänen sanomansa on ajankohtatainen tänäänkin: Vältä sokeria ja jauhoja, syö itsesi kylläiseksi aidolla ruoalla.

Ongelmana on että monet ”asiantuntijat eivät tänäänkään ymmärrä sitä mitä han tiesi jo 1966. kevyesti sanottuna: he ovat pudonneet kelkasta.

Käännös artikkelista.

Ihmiset ovat ymmärtäneet väärin asia ja luulevat että lihominen johtuu kaikesta ruoasta joka tekee kylläiseksi. Elintarvikkeet jotka tekee kylläiseksi huonosti ovat sokeri, peruna, ja erilaiset jauhruoat. Niitä voi syödä joka toinen tunti tulematta kylläiseksi.

Leipä ja jauhoruoat muuttuivat suolessa nopeasti sokeriksi joka imeytyy vereen. Kun se ohittaa haiman erittyy insuliinia joka pitää huolen siitä että sokeri häviää verestä. Mitä enemmän sokeria veressäsi on sitä enemmän insuliinia erittyy. Voimakas insuliinin vaikutus tuntuu näläntunteena. Sokeri ja leipä aiheuttavat nälän jo parin tunnin jälkeen.

Kala, liha, kananmunat, ruokaöljyt ja muu ruokarasva on se mitä meidän tulee syödä yllämainittujen sijaan, sanoo tohtori Norlander. Kylläisyyden tunne säilyy paljon pidempään kuin jos olisimme syöneet saman kalorimäärän jauhoruokia ja sokeria.

Lähde