Lok 8. 2011 – lchf3356 Muokkaa |

Ravintoneuvo 2-tyypin diabeetikolle.

”Diabeetikolle sopii ruokavalio, jossa on runsaasti hiilihydraatteja proteiineihin ja rasvaan nähden eli leipää, viljaa, perunaa, riisiä, pastaa, hedelmiä ja kasviksia. Rasvaa suositellaan mahdollisimman vähän, näkyvässä muodossa ja kasvirasvana. Näin koottuna ruokavalion proteiinipitoisuus jää sopivaksi. Emme tarvitse runsaita määriä lihaa, kanaa, kalaa, juustoa, leikkeleitä ja munia, vaan kohtuudella.”

Lähde

Blogistani löytyy viittaus aikaisempaan diabeetikolle annetuun mielestäni täysin mielettömään neuvvoon:

http://lchf3356.blogit.fi/diabeteksesta/

Paljon ei näy nykyinen tieto vaikuttaneen teidän diabeetikoille antamiin neuvoihin tänäkään päivänä.

Ylläoleva lainaus ”tiedoistanne” on mielestäni täysi katastrofi 2-tyypin diabeetikolle. Takaa pelkästään jakuvan diabeetikon tilan huononomisen ja lääkityksen tarpeen nousun.

Mihin perustuu jakamanne ”tieto”?? Mikä tieteellinen tuykimusraportti vahvistaa sen että sokeritautinen jonka ongelma on sokeri/hiilihydraatit on millään tavalla autettu syömällä juuri sokeria ja hiilihydraatteja??

Mihin perustuu neuvonne rasvan kohdalla. Mihin perustuu neuvonne lihan, kanan, kalan, juuston, jopa korkealuokkaisten leikkeleiden (mikä tahansa leikkele on parempi kuin suosittelemanne hiilihydraattipommi) ja kananmunien kohdalla??

Lopuksi viittaan vielä siihen että kun kyselin yrityksen kotisivulla ”banaanimielettömyydestä” niin keskustelu loppui lyhyeen. Toivottavasti tällä kertaa saan tyhjentävän, hyvinperustellun vastaujksen kysymyksiini.

Syynä kysymykseeni on se että TIEDÄN että jos alkaisin noudattamaan, mielestäni Virallisen ravintosuositukseen (havaittu eimihinkään perustuvaksi Ruotsissa),perustuvia neuvojanne niin apteekkireissut alkaisivat kerralla, ylipainoongelmani tulisi takaisian ja pelkään pahoin että myös maksavaurio josta LCHF/VHH ravinnolla pääsin eroon näyttäisi ruman naamansa. Uskon myös että jos se asiantuntemus mitä neuvonne mielestäni edustaa saa antaa vastauksen kysymykseen miksi näin niin vastaus kuuluu: “normaalia kehitystä diabeteksen yhteydessä”.

Terveisin: http://lchf3356.blogit.fi/kuka-mina-olen/

Veijo Puustinen, Linköping Ruotsi

(Yritän tietenkin laittaa ylläolevan myös NovoDiabeteksen kotisivulle. Pieni bloggaja ei kovinkaan paljon usko siihen että vastauksia tulee blogiin mutta mikäli niitä tulee NovoDiabeteksen kotisivulla niin tietenkin pidän lukijani ajantasalla.)