Hei 24. 2012 – lchf3356 Muokkaa |

Nyt alkaa näyttää paremmalta. Alussa oli kolme vaihetta, sadetta, sadetta ja sadetta. Onneksi työelämä on takana joten ei tarvitse miettiä sitä miten kesäloman kelit oli vaan voi päättää itse täysin vapaasti milloin on aika lähteä takaisin Ruotsiin.

Vapaajanongelmaa ei titenkään ole ollut. Jokainen kesämökin omistaja tietää että tekemistä löytyy. Minun kohdallani asia on kaksinkertainen. Mökki tääläå Suomessa ja toinen odottaa omine tekemisineen Ruotsissa. Iloksihan molemmat ovat joten en aio hautautua tekemisen paljouteen. Ei ne hommat mihinkään karkaan Tekee minkä ehtii ja sillä selvä, rasitukseksi ei hommma saa muotoutua.

Onneksi on sen laatuinen velipoika että apua saa kun tarvitsee.

Hauskaa on kuitenkin piisaanut. Tietäen mistä minun kohdallani on kysymys niin ymmärtää sen että kaupassa käynti on melkein teatterielämystä vastaava. Kallista ja aina on kysymyksessä puhdas komedia. Kevyttuotteita ja pilalle paloiteltuja lihoja hyllyt pullollaan. Onneksi paikkakunnalla on kuitenkin hyvätasoinen liha-alan yrittäjä (Sepon lihatori/Tokman) josta esimerkiksi erittäin herkullista sivulihaa saa kohtuuhintaan. Suolaan ja savulaatikkoon muutaman päivän päästä niin avot. Miksi smetanapurkki maksaa saman kuin Ruotsissa mutta purkki on puolta pienempi? Miksi puutavara mitä olen tarvinnut mökillä remontointiin maksaa melkein tuplaten sen mitä maksan kotona Ruotsissa?

On tietenkin mukaan mahtunut oikeaakin teatteria. Kesäteatteri yhdistettynä todelliseen savolaiseen terveysruokaan, rantakalaan, kilo muikkuja ja kilo voita on täysin lyömätön elämys siihen saakka kunnes tauolla otin kupin kahvia. 1,5 Euroa kahvikupista on hotellihinta.

Onko suomalaiset täysin menettöneet rahanarvon tunnun euroon siirtymisen jälkeen? Onko palka nousseet vastaavasti? Jos ei niin ihmettelen suuresti kuinka normaalissa palkkatyössä raatava selviää vuokransa ja elintarvikkeiden kanssa?

Tänään oli kuitenkin kaiken remontoinnin ja muun järjestelyn jälkeen aika alkaa nauttia. Saunan remontti valmis ja sauna lämpiämään. Mukava lämpöiseen lampeen uimaan ja saunakahvit siihen päälle ja elämä hymyilee.

Tytär lapsineen tulee ylihuomenna ja sitten voi ukko alkaa todella nauttimaan elämästään. Ongitaan ahvenia tai oikeammin minä ongin ja pikkuviikari laskee ne takaisin lampeen. Ja niitä riittää.

Hyvää kesän jatkoa kaikille lukijoilleni.

Terv. Veijo.