Mar 9. 2012

Onko THL:n käytävillä liikkeellä joka mystinen sairaus joka vaikuttaa vahingollisesti aivotoimintaan ja tekee samaan aikaan sairauden uhreista patologisia valehtelijoita?

Asiasta tuli ilmi vakava esimerkki jälleen kun professori emertius Antti Aro vuosi suuripulissaan täyttä paskaa Iltasnomien artikelissa.

”Karppaus vaarallista diabeetikolle”

Hän perustaa väitteensä siihen että painonpudotuksesta ei ole pysyvää hyötyä ja karppaajat korvaavat ruokavaliossaan hiilihydraatteja eläinrasvalla. Eläinrasva ei Aron mukaan sovi diabeetikolle koska sillä on epäedullisia vaikutuksia rasva- ja sokeriaineenvaihduntaan.

Kuuleppas nyt rohvessori: Minä (D2) aloitin LCHF ruokavalion diagnoosin saatuani noin 4 vuotta sitten ja pudotin painoani yli 30kg ja normalisoin verensokerini (ympäri vuorokauden). Painoni ja vetensokerini on pysynyt sillä tasolla tähän päivään. Mainittakoon että pienenä bonuksena myös kahdessa lääkärintarkastuksessa havaittu munuaisvaurio hävisi lääkärin ja hoitajan ihmeeksi.

Aivan oikein, korvaan poisjättämäni, diabeetikolle sopimattomat hiilihydraatit pääasiassa eläinrasvalla. Miksi en sitä tekisi koska rasvan vaarallisuudesta ei löydy mitään todisteita. Sen sijaan se että diabetesta ei hoideta hiilihydraatilla= sokerilla pitäisi olla jo maalaisjärjellä itsestään selvää jopa THL:n palkkalistoilla ja lääketehtaiden juoksupoikina toimiville professoreille.

Se että sopiiko diabeetikolle vai ei on jo aikanaan selvitetty ruotsalaisen professori Bernen suorittamassa LCHF ruokavalion tarkastuksessa johon hän käytti 2 vuotta aikaa eikä niinkuin Aro hönkäise jotain ilman mitään perusteita. Berne suoritti tarkastuksen ruotsalaista lääkäriä A. Dahlqvistia vastaan tehdyn valituksen vuoksi. Hän oli alkanut hoitaa potilaitaan LCHF ruokavaliolla loistavin tuloksin (kuten yhä tänä päivänä yhä useammat valveutuneet lääkärit tekevät) ja sehän ei sopinut joidenkin ”ravintoasiatuntijoiden pirtaan vaan valitus lähti Sosiaalihallitukselle. Tulos oli kaikkea muuta kuin mitä nämä Aron kanssa samalla ”tietotasolla” olevat tollot luulivat.

http://lchf3356.blogit.fi/tyydytetn-rasvan-turha-pelko/nnika

http://lchf3356.blogit.fi/diabeteksesta/annika-dahlqvistin-tarina/

Sen jälkeenAro tekee parhaansa ja myös onnistuu näyttämää että hän ei ymmärrä vähääkään siitä mistä karppauksessa on kysymys mutta suuripuli jatkuu, mm.

Diabeetikolla on veren glukoosiarvo liian korkea jo herätessä. Insuliinlla hoidetaan tautia ympäri vuorokauden ja insuliinia otetaan taas estämään veren sokeri aterian jälkeen.

Aterioiden jälkeistä verensokerivastiketta tärkeämpää on että diabeetikon ympärivuorokautinen sokeritasaspaino on kunnossa.

Pelkkänä tietona professorille että minun verensokerini (ja lukemattomien muiden LCHF riokavaliota noudattavien diabeetikkojen) on normaalitasolla vuorokauden ympäri ja ilman sitä epävarmuutta, joka näyttää täysin menneen sivu silmien herra professorilta, minkä kaikki insuliinia käyttävät ovat joutuneet toteamaan: Sitä vaan miellään tulee liikaa tai liian vähän jolloin seurauksena on kaikkea muuta kuin tasainen, matala verensokeri. Sekä liian korkeat että liian alhaiset arvot ovat tuhoisia ja johtavat siihen mitä Aro varmasti kutsuu ”diabeteksen luonnollisiksi seurauksiksi”, näön menetykseen ja amputointiin. Lohduttavaa?? Aamusokeri on monille ongelmana LCHF-ruokavaliota aloitettaessa mutta se hoituu siitä melko pian.

Sitten tulee tämä tavallinen THL:n ja muiden ”asiatuntijoiden” kukkanen:

Diabeetikon kannalta ongelmallista on myös todennäköinen painonnousu karppauksen jälkeen.

Jos nyt professori painaisi hattuunsa ja kertoisi myös muille asian täysin väärin viran puolesta ymmärtäneille että kansa ei oikein enää jaksa nauraa teidän hölmöydelle enempää. Jokainen asiasta kiinnostunut on saanut kerta kerran,kerran,kerran jälkeen tietää että karppaaminen ei ole mikään kuuri vaan ELÄMÄNTAVAN MUUTOS. (Kirjoitin hitaasti että Arokin ennättää lukea.) Miksi nimenomaan diabeetikko joka on saanut sairautensa hoidettua huomattavasti parempaan kuntoon karppauksella kuin THL:n taiu diabetesliiton suosituksilla palaisi samaan viranomaisten virittämään ansaan? Pienenä sivutietona vielä että karpatessa ruoka on niin hyvää ja terveydelliset edut niin tuntuvat että vain THL:n professori voi saada ajatuksen paluusta entiseen siihen osaan kehoaan mikä tänään toimi vain hattutelineenä.

Ja hauskemmaksi vain käy (mitä tahansahan voi väittää kun ei tarvitse eikä pysty perusteita antamaan. Professorin titteli tuskin enää tänä päivänä hämää ketään):

Niin kauan kuin paino laskee verensokeri pysyy kunnossa. Laihtuminen ei jatku kovin pitkään vaan muutaman kuukauden kuluttua paino alkaa nousta. Se on vaarallinen vaihe. Kun ihminen saa enemmän energiaa kuin kuluttaa sokeritasapaino huonenee.

Minkä merkkisestä hatusta tuli ylläoleva vetäistyä vai olenko minä taas joku yksittäistapaus. Painoni laski yli 30kg 7kk aikana ja pysähtyi tälle tasolle missä se on tänäänkin. Automaattisesti, haluaisin sanoa. Sitä vaarallista vaihetta en ole havainnut ja voin luvata että syön aina kun on nälkä ja aina itseni kylläiseksi. Sokeritasapainoni on pysynyt kuten sanottua normaalina koko ajan.

Ja ettei nyt karppaus olisi vaarallista vain diabeetikoille niin sama täysin kärryilta pudonnut Aro jatkaa:

Aron mukaan karppaus ei sovi diabeetikkojen lisäksi painonhallintaan muillekkaan.Hiilihydraattien korvaaminen eläinrasvalla aiheuttaa ajan mittaan ongelmia. Väestöryhmien seurantatutkimuksista voidaan päätellä………

Ja tässä vaiheessa ei huumorintajuni selviä enempää. ”Väestöryhmien seurantatutkimuksista”

Yksi ainoa kommentti herra professori. Bull shit, ja jos ne viimeisetkin harmaat eivä ole asettuneet täysin lepoon niin tiedät miksi.

(Kiitos batse scannauksesta, kyseiseen roskalehteen on todella tarpeetonta uhrata senttiäkään. Anteeksi että en pyytänyt lupaasi mutta houkutus oli liian suuri. On aina yhtä huvittavaa kun professoritasolla munataan itsensä niin että jopa tavallinen pulliainen ihmettelee)

Linkki