-kuitenkin verisuontenkalkkeuma pienenee LCHF-ruokavaliolla

Kes 15. 2013

Nostaako LCHF-ruokavalio suonten kalkkeutuman riskiä? Näinhän uskottiin mutta nyt on yhä useammat alkaneet epäillä asiaa. Todellisuus vaikuttaa olevan se että asia onkin päinvastoin.

Tieteisjournalisti Ann Fernholmin blogissa on mielenkiintoinen tarina asiasta:

linkki

Sen mukaan miehen verisuonten kalkkeutuma väheni hänen noudattaessaan LCHF ruokavaliota. On myös syitä olettaa että kysymys ei ole sattumasta.

Kolme syytä:

Suurin tutkimus mikä LCHF-ruokavaliosta on tehty osoittaa verisuonten kalkkeutuman vähenenvän. Mittaus ultraäänellä sen jälkeen kun henkilö oli noudattanut tiukkaa LCHF ruokavaliota 2 vuotta.

linkki

Kaikkien hyvin tehtyjen LCHF-ruokavaliota koskevien tutkimusten yhteenveto ei osoita minkään riskitekijöiden heikkenevän sydänsairauksien kohdalla, sen sijaan melkein kaikki terveystekijät paranevat pitkällä tähtäimellä enemmän kuin virallisella ravintosuosituksella.

linkki

Kaiken lisäksi näyttää Ruotsin Sosiaalihallituksen uusin statistiikka ilahduttavan tuloksen. He jotka varoittavat siitä että rasvainen ruoka nostaa sydänsairauden vaaraa ovat luoneet kuvan omassa mielikuvituksessaan. Todellisuudessa on sydäninfarktin vaara Ruotsissa pudonnut nopeassa tahdissa. Samaan aikaan kun kansa syö yhä enemmän voita !!

Yhteenveto:

Toisinsanoen ei riitä se että Tyydytetty rasva kuten esim. voi on vaaratonta terveydelle kaiken saatavissa olevan modernin tutkimuksen mukaan. Nyt näkyy myös se että enemmän voita ja vähemmän huonoja hiilihydraatteja on suorastaan terveellistä verisuonillemme.

lähde