Lok 26. 2012

Iltalehden keskustelusivu joka käsittelee laihdutusta ja sen seurauksena tietenkin VHH-ruokavaliota on onnistunut tekemään itsemurhan täysin kykenemättömän henkilökunnan (ja tietenkin yrityksen johdon) toiminnan takia. Viimeisin sivun ”parannusyritys” oli rekisteröintipakko. Seuraus, häiriköt rekisteröityvät ja jatkavat sammaan tapaan kuin ennenkin ja niin jatkaa ylläpitokin. Onniteluni TomiT! Sivu on kuollut ja täysin mielenkiinnoton asiallisesta asiasta kiinnostuneelle. Kävin vilkaisemassa SUOMI24:n VHH-sivun toimintaa. Yhtiö ilmoittaa tuhka tiheään yrityksistä parantaa sivujensa toimintaa mutta tervejärkinen havaitsee aika pian missä mennään. Ylläpidossa (sheriffeinä) istuu yhä edelleen samat ”valtansa” tunnossa toimivat, sivun aiheesta täysin tietämättömät, yksilöt. Jo kaksi vuotta sitten luin jostain julkaisusta kyseisen yhtiön ylläpidon porukkaa koskevasta keskustelusta:

”On siellä osaaviakin ollut mutta he ovat lähteneet. Jäljelle jääneiden mielentila voidaa astettaa kyseenalaiseksi”.

Pitää erittäin hyvin paikkansa tänäkin päivänä.

Pieni toivonkipinä syttyi kun luin SUOMI24:n sivulla seuraavan:

”Hei käyttäjät,

Olette ehkä jo huomanneetkin, että palvelussamme on aloittanut syksyn aikana kaksi merkittävää yhteiskunnallista toimijaa: Suomen Mielenterveysseura ja Nettipoliisi. He ovat luoneet profiilit palveluumme ja liikkuvat jatkossa eri palstoilla keskustelemassa käyttäjien kanssan ja vastailemassa heidän kysymyksiinsä.

Suomen Mielenterveysseuran SOS-kriisikeskus tarjoaa palstoillamme matalan kynnyksen nopeaa kriisiapua ja varhaiskuntoutumista. Profiilissa vastaa sekä kriisityön ammattilaisia että koulutettuja vapaaehtoisia. Tutustu SOS-kriisikeskuksen profiiliin täältä.

Toimimalla verkossa Nettipoliisi pyrkii ennaltaehkäisemään rikoksia, madaltamaan kynnystä ottaa yhteyttä poliisiin ja puuttumaan akuutisti etenkin sosiaalisessa mediassa tapahtuviin rikoksiin. Profiilissa vastaa kolme poliisia nettipoliisiryhmästä. Tutustu Nettipoliisin profiiliin täältä.

Terveisin,

Piia

Suomi24 ”

Pieni kysmys Pialle:

Viitaten jo mainitsemaani lausuntoon ylläpidon henkilökunnan laadusta/osaamisesta uskoisin että yhtiön kannalta olisi edullista käyttää näitä Suomen Mielenterveysseura ry:n osaavia ihmisiä SUOMI24 henkilökunnan hoitoonohjaamiseen.

Nettipoliisi voisi samaan aikaan vilkaista hieman tarkemmin sitä kuinka netti-etiikka toimii ja kuinka sanavapaus SUOMI24:ssä (koskee myös muita ns. keskustelusivuja mediassa) toimii tai oikeammin sanottuna ei toimi.

Toisaalta asiallahan ei ole suurempaa merkitystä koska sivuilla suurimmaksi osaksi hilluva häirikköporukkaa vaikuttaa tietojensa ja käyttäytymisensä puolesta lähinnä turhautuneista 10-13 vuotiaista. He viihtyvät kyseisillä sivuilla koska ylläodoissa vaikuttaa istuvan samantasoista väkeä joka suosii juuri heidän ”älynväläyksiään”.

Täytyy vaan todeta jälleen kerran että kun keskustelusivut ovat kuten Iltalehdellä ja SUOMI24:llä niin ihmetyttää miten jotkut yhtiöt voivat käyttää mainosrahojaan sivuilla mainostamiseen. Huonompaa ja vastuuttomampaa mainostolppaa tuskin löytyy.

Hyvää syksyn jatkoa kaikille. Ensimmäisen kerran oli maa (hieman) valkeana eilen illalla ja lämpömittari onnistui yöllä hiipimään alle nollan.

Veijo