Hel 18. 2012

Liikunnasta ja hiilihydraateista, lahjomattomasti

Kirjoittanut Hanna Markuksela

Tällä kertaa luvassa on tiukkaa asiaa (ja vatsalihaksia). Tutkimustiedon kansantajuistamiseen erikoistunut liikuntaravitsemuksen asiantuntija Anthony Colpo oli personal trainer Juhani Pitkäsen haastateltavana. Haastattelussa käsiteltiin tiukan karppauksen riskejä, gluteenia ja ruokavalion hiilihydraattimäärän yksilöllistä säätämistä. Anthony on tunnettu lahjomattomasta tyylistään ruotia ravitsemukseen liittyviä ilmiöitä eikä linja pettänyt tälläkään kertaa. Olen pyrkinyt pysymään käännöstyöni osalta uskollisena miehen teräville sanoille.

Artikkeli

Iltalehden bloggaaja (ei vaarallinen kuten minä) jatkaa VHH keskustelun sotkemista.

Enempiin kommentteihin en tunne juuri nyt tarvetta. On tullut liikaa luettua modernin ravintotutklimuksen raportteja jotka Markukselalta näyttää jääneen lukematta. Hänelle olisi ehkä tarvetta tutustua siihen mistä LCHF-ruokavaliossa on kysymys. Minulla ei ole aikaa tutustua laitapuolen keskusteluihin keskustelussa. Ehkä rehelliselle kääntäjälle olisi töitä tässäkin mutta sehän ei ehkä vahvistakkaan sitä että linja ei ole pettänyt:

linkki1

linkki2

linkki3

Iltalehti jatkaa tietenkin mielellään VHH kielteisten artikkeleiden julkaisemista mutta eihän roskalehdeltä muuta voi odottaakkaan.

Oni ehkä aika jälleen muistuttaa ravintotutkimuksen yhteydessä joillekkin että tutkimuksia on tuhansia mutta suuria ja laadukkaita on vähemmän ja ne kertoo enemmän todellisesta tilanteesta kuin joidenkin henkilökohtaisten valmentajien ja ravintoneuvojien väärinkäsittämät, omiin tarkoituksiinsa sopivat kirjoittelut.