Hei 21. 2013

Tässä todella sydäntä lämmittävä uutinen- Samalla hieman mietittävää heille jotka uskovat että aivot tarvitsevat hiilihydraattia toimiakseen.

Uutinen kertoo pienestä tytöstä jolla on geneettinen vaurio (GLUT1) joka estää hänen kehoaan kuljettamasta glukoosia (rypälesokeria) aivoille polttoaineeksi.Sairauden tuloksena aivot nääntyivät ja se aiheutti kaatumataudin ja kehityksessä jälkeenjäännin.

Ratkaisuksi muodostui ketogeeninen (erittäin vähän hiilihydraattia sisältävä) LCHF-ruokavalio. Proteiinia sopivasti ja runsaasti rasvaa. Keho muodostaa ketooneja rasvasta ja ne toimii erittäin hyvin polttoaineena aivoille. Täsmälleen samalla tavalla kuin terveillä jotka noudattavat tiukkaa LCHF-ruokavaliota.

PS

Ketogeeninen LCHF-ruokavalio on myös tehokas kaatumataudin hoidossa, niin lapsille kuin aikuisille. Jotkut pääsevät kohtauksistaan ja selviävät ilman lääkitystä.. Monet selviävät vähemmillä lääkkeilläja vähemmillä sivuvaikutuksilla-heidän aivonsa toimivat jälleen paremmin. Aivan kuten uutisen pikkutytöllä.

Mediassa maailmalla:

Aftonbladet:

NY Daily News

30

Mirror:

lähde