Hel 17. 2012

Kun puhutaan LCHF-ruokavaliosta niin kaikille ei aina ole ollut selvää mitä tarkoitetaan. Epäselvyyttä ovat lähinnä käyttäneet hyväkseen viranomaiset jotka ovat olleet ymmärtävinään (tai ymmärtäneet) väärin sen missä rajoissa liikutaan hiilihydraattien plus muiden makroravinteiden (rasva ja proteiini) kohdalla. Nyt näyttää yksimielisyys löytyneen LCHF-ruokavaliota noudattavien ja sitä suosittelevien osalta:

LCHF taulukko (huom!, grammaa, jos syöt 2000kcal/päivä):

Max ca 10 gr (2E%) hiilihydraatteja päivässä = Tiukka LCHF

Max ca 25 gr hiilihydraatteja päivässä (5 E%) = alaraja LCHF

Max ca 50 gr hiilihydraatteja päivässä (10 E%) = yläraja LCHF

100-150 gr hiilihydraatteja päivässä (ca 20-30 E%) = hiilihydraattirajoitettu ruokavalio

>30 E% (150gr hiilihydraatteja päivässä tai enemmän) = Hiilihydraattiruokavalio

Hiilihydraattirajoitettu ruokavalio

Korkeintaan 30% energiajakaumasta tulee hiilihydraateista. Jos syöt 2000kcal päivässä niin määrä vastaa 150gr hiilihydraatteja. Ei LCHF, mutta todennäköisesti hyvä ruokavalio terveelle ja liikuntaa harrastavalle.