Jou 13. 2012

Tutkimusraportti

RCT (tutkimus) oli kestoltaan ainoastaan 14päivää. Siitä huolimatta todettiin merkittävä ero LCHF ruokavalion ja kalorirajoitetun normaali-ruokavalion välillä (kontrolliryhmä). Selvä rasvan väheneminen maksassa vähähiilihydraattisella ryhmällä.

Toinen raportti vuodelta 2009

Alla oleva tutkimus raportoi samasta tutkimuksesta ja epäonnistuneesta yrityksestä saavuttaa sama tulos lääkityksellä:

Artikkeli

Kukaties voivat ehkä jopa entiset alkoholistit saada takaisin toimivan maksan ilman elinsiirtoa riskeineen, elinsiirtoa joka samalla vaatii mahtavia rajoituksia ja paljon lääkkeitä loppuiän?

Kommenttina artikkeliin:

Sama tutkija, Browning, vertasi vuonna 2011 LCHF ruokavaliota (<20gr/hh päivässä) kalorirajoitettuun ravintoon potilailla joilla oli NALFD-diagnoosi. Maksan rasvatriglycerid vähenivät 55% hiilihydraattirajoitetulla ravinnolla verrattuna 28% kalorirajoitetulla normaaliruokavaliolla. Huiomattava parannus jonka pitäisi herättää toivoa monissa potilaissa jos tulokset julkaistaisiin laajemmalle yleisölle. Mittaukset suoritettiin MRS-menetelmällä.

Abstrakti

Lisää:

Vuodelta 2004, potilaat ennen vatsaleikkausta perustuen dieettikaavakkeeseen. Potilaiden lukumäärää ei ilmoitettu. Lausunnosta/johtopäätöksestä: ”Suurempi määrä hiilihydraatteja on yhteydessä huomattavasti korkeampaan määrään tulehduksia kun sitä vastoin suurempi määrä rasvaa ravinnossa on yhteydessä huomattavasti pienempään määrään tulehduksia. Yhteenvetona voidaan yllämainitun arvella aiheuttavan sairauden pahenemista nykyisillä ravintosuosituksilla NAFLD:n yhteydessä.

Artikkeli

Puolen vuoden pituinen tutkimus vuodelta 2007. Osallistujista (35) 80% sai huomattavasti paremmat maksanrasvvoittumisarvot, maksafibroosiarvot ja tietenkin myös huomattavan painonpudotuksen.

Yhtään tutkimusta joka näyttäisi että LCHF ruokavaliolla ja normaaliruokavaliolla ei ole mitään eroa tai että normaali ruokavalio antasi paremman tuloksen ei löytynyt.

Lähde