Huh 12. 2012

Yli 3 vuotta LCHF ruokavaliolla voin diabetes2 :sta sairastavana todeta seuraavaa:

Huolimatta loistavista tuloksista LCHF ruokavaliolla en vielä tänä päivänä ole valmis yhtymään niiden tutkijoiden ja lääköreiden mielipiteseen jotka väittävät että diabetes2 paranee LCHF ruokavaliolla. Kitos diabeteshoitajani on minulla ollut riittävä määrä tikkuja verensokerin mittaukseen aina. Olen voinut käytännössä kokeilla eri taholta tulevia väitteitä ja todeta omalla kohdallani niiden paikkansa pitävyyden. Diabeetesliiton väitteet ja suositukset oav todella pohjasakkaa. Noudattamalla niitä on apteekki seuraava käyntipaikka. Muutamien professoreiden väitökset siitä että täysjyvä toimii on myös osoittautunut harhaluuloiksi.

Se mikä toimii, diabetes2 oireiden poistamiseksi on tiukka LCHF-ruokavalio jos muuten on terve. Muut sairaudet saattavat asettaa kompastuskiviä, erikoisesti koska monesti on vaikeaa löytää tieteseen perustuvaa mielipidettä siitä jos on olemassa joku este LCHF-ruokavalion noudattamiseksi. THL:n ja Diabetesliiton THL:n suosituksiin perustuvat väitökset eivä sano yhtään mitään. Toisaalta minulla on suuria vaikeuksia ymmärtää miksi luonnollisen, terveellisen ravinnon syöminen olisi terveydelle haitallista. Moni kysyy neuvoja ja ihmettelee miksi LCHF-ruokavalio ei toimi juuri heille? Useimmiten kysymyksessä on kaikkea muuta kuin LCHF-ruokavalio. Vanha rehellinen rasvanpelko on johtanut monen kohdalla omaan muunnokseen. Minun kohdallani vaikeutena on se että en ole lääkäri vaan joudun tukeutumaan lukemaani tietoon joka omalla kohdallani pitää paikkansa paremmin kuin hyvin. Sama lukemani tieto kertoo sen että THL:n , Sydänliiton ja Diabetesliiton, puhumattakaan ”laillistettujen ravintoneuvojien” tarinoista on pelkkää satua. Tieteellisiä perusteitä ei löydy. Omalla kohdallani jatkan samaan malli kuin ennekin. Minulle on pääasia että verensokerini, veren rasvarvot ja verenpaineeni on kunnossa.