Mar 12. 2011

Olen aikaisemmin kirjoittanut koulujen ruokatarjonnasta jota hyvin vahvasti ohjataan THL:n taholta. Lapsien on syötävä sitä ruokaa mitä THL suosittelee, riippumatta siitä että kyseisille suosituksille ei löydy mitään ravintotieteen tukea.

Olen sitä mieltä että vanhempien on otettava tiukempi linja asiassa. Pyytäkää perusteet viralliselle ravintosuositukselle pöytään (niitä ei löydy) ja vaatikaa että lapsille tarjotaan koulussa oikeaa ruokaa teollisten rasvojen ja kevyttuotteiden sijaan. Ongelmana näissä teollisissa roskatuotteissa on useimmin suuri omega-6 pitoisuus suhteessa omega.3:een aiheutta esim. erilaisia tulehdussairauksia, sydän ja verisuonisairauksien määrän nousemista ja painonhallintaongelmia ym.

Miksi lasten tulisi syödä vaseliinia voin sijasta? Rasvaa väitetään vaaralliseksi ilman mitään perusteita mutta hiilihydraatteja=sokeria suositellaan rajattomasti.

Vanhempien mielipiteillä ei ole mitään merkitystä?

Ylläoleva koskee myös vanhusten ruokailua vanhainkodeissa ja sairaaloissa.