Syy 21. 2012

Kostdoktorn sai postia tytöltä jolla oli ollut suuria vaikeuksia PCOS:n kanssa, tavallinen hormooni-ja kuukautishäiriö. Hänen kohdallaan kuukautiset olivat harvinaisuus.

Mitä arvelet tapahtui kun hän kokeili tiukkaa LCHF ruokavaliota?

Hej Andreas!

Olen 18 vuotias tyttö ja olen syönyt normaalilla LCHF ruokavaliolla 2 vuoden ajan. Söin siis vähähiilihydraattista jossa sallitaan vihannekset, maitotuotteet ja vähähiilihydraattinen leipä.

Olen kärsinyt vaikeasta PCOS:stä ja minulla oli ollut kuukautiset 5 kertaa koko elämäni aikana. Välillä kuukautisten välillä oli kokonainen vuosi. Noin kaksi kuukautta sitten päätin tiukentaa ruokavaliotani ja jätin meijerituotteet kokonaan pois. Vatsani rauhoittui ja silloin päätin tiukentaaa edelleen. Nyt syön pelkästään proteiineja, voita ja broccolia/pinaattia/harricot vertes (vihreitä papuja) kolmesti päivässä. Tulos? Minulla on kuukautiset joka toinen tai kolmas viikko! Onhan se usein mutta samalla fantastista minulle jolla kuukautiset olivat aikaisemmin vuoden välein. Todennäköistä on että hormoonini tasoittuvat edelleen ja kuukautiset tulevat normaalisti.

Ainut mitä olen tehnyt on se että olen jättänyt pois kaikki meijerituotteet ja syön tiukalla LCHF ruokavaliolla. PCOS on parantunut mahtavasti.

Lähetän kirjoitukseni sinulle siksi että ehkä monelle muulle, jollla on sama diagnoosi, on hyötyä kertomuksestani.

Ystävällisin terveisin

A

lähde