ja syyllinen liikalihavuuteen?

Syy 2. 2013

Onko sokeri myrkyllistä ja syyllinen liikalihavuusepidemiaan? Tässä fantastinen TV ohjelma. Se lähetettiin Australian suurimmassa tieteisohjelmassa, Catalyst, yhtiö ABC.Kyseessä on todennäköisesti kauttaaikojen paras 18 minuutin selitys todellisesta syystä liikalihavuusepidemiaan. Mukana mm. sokeriteollisuuden suurin vihollinen professori Robert Lustig. Sen lisäksi tieteisjournalisti Gary Taube ja liikalihavuusasiantuntija professori Michael Crowley.

Katso ohjelma ja kerro ystävillesi. Tämä on ohjelma joka monien tulisi nähdä!

Hieman sisällöstä:

Vähän rasvaa, paljon sokeria

Neuvo syödä vähän rasvaa johtaa siihen että sokerin käyttö lisääntyy. Esimerkkinä makeutettu kevytjugurtti. Voit aivan yhtä hyvin syödä karkkia, sanoo professori Crowley. Lisäksi karkki-jugurtti joka on saanut Ruotsin Elintarvikelaitoksen avaimenreikä (tervellistä) merkinnän!!

http://www.kostdoktorn.se/nyckelhalsmarkningen-fortsatter-vara-ett-daligt-skamt

USA:ssa sokeria löytyy kaikkialla, näin sanoo professori Lustig:

…lähes kaikkessa ruoassa kaupassa, jossa on sisällysluettelo, on jonkin muotoista sokeria.

Muuten: joitko juissea aamulla? Jos joit niin vanhenet seitsemän kertaa nopeammin! Kuka niin sanoi? Professori Lustig.

Hiilihydraatteja -> insuliini -> liikalihavuus

Mikä on ongelmana sokerissa ja nopeasti liukenevissa hiilihydraateissa? Liian suuret määrät johtavat epätavallisen korkeisiin rasvaavarastoivaan insuliinitasoon kehossa. Kehosi haluaa varastoida liian paljon rasvaa.

Painonhallinta syyömällä vähemmän ja juoksemalla enemmän on elinikäinen ylämäki. Ennemmin tai myöhemmin lähes kaikki epäonnistuvat.

”kehon ”peruspiste” on väärinkäsitys

Olen hieman erimieltä (kostdoktorn) asiasta joka mainitaan ohjelman lopussa. Crowley väittää että keholla on ”peruspiste” painon suhteen. Jos paino putoaa ninn keho haluaa palautua aikaisempaan painoon. Tämä on mielestäni hyvin tavallinen väärinkäsitys.

Keho tulee palautumaan aikaisempaan painoon mikäli alat syödä ja elää mkuin aikaisemmin, silloin kun painoit enemmän.Ei ole olemassa minkäänlaista laihdutuskuuria tai vastaavaa joka toimii iät ja ajat jos lopetet sen ja palaudut aikaisempiin tapoihisi.

Painonhallinnassa, jos halutaan hyvä tulos myös pitkällä tähtäimellä, vaaditaan elintapojen muutos. Suurien hiilihydraatti/sokerimäärien välttäminen on erinomainen ensimmäinen askel.

Onko elintarviketeollisuus syyllinen?

Ohjelman lopuksi sylliseksi liikalihavuusepidemiaan osoitetaan elintarviketeollisuus. Voi olla osittain totta. On kuitenkin aivan turhaa odottaa ratkaisua siitä suunnasta-ei tule koskaan tapahtumaan. Voit lukea kirjan ”Salt, Sugar, Fat” ja ymmärrät miksi. He ei voi lopettaa roskaruoan tuotantoa koska silloin joku topinen yritys ottaa heidän markkinaosuutensa.

Koko elintarviketeollisuus täytyy pakottaa muutoksiin.

Tästä voit aloittaa

Kerro ystävillesi videosta. Siitä päästään hyvään alkuun.

lähde