Elo 23. 2012

Korkean verenpaineen lääkitseminen on enemmän kuin tavallista. Mutta kuka tarvitsee lääkityksen? Kuinka korkea verenpaineen tulee olla että se olisi lääkitsemisen tarpeessa? Tavallisesti lasketaan yläpaine yli 140 tai alapaine yli 90 korkeaksi verenpaineeksi ja lääkitys määrätään.

Uusi suuri kaikkien tutkimusten läpikäynti osoittaa että on epävarmaa auttaako lääkintä lievässä verenpaineen nousussa (140-159 yläpaine/90-99 alapaine). On mahdollista että lääkinnän sivuvaikutusten haitta on suurempi kuin lääkinnällä saavutettu hyöty.

Sokerin ja tärkkelyksen vähentäminen ravinnostasi voi olla terveellisempi tapa pudottaa lievästi kohonnutta verenpainettasi. Se on huomattu muutamissa tutkimuksissa joissa on testattu vähähiilihydraattista ruokavaliota painonhallinnassa (matalampi verenpaine kuin vertailuryhmillä). Näen sen myös omissa potilaissani (kostdoktorn). (lähde1)

Tutkimusraportti

lähde1